Αδελφοποίηση του λιμένα Πατρών με τον λιμένα Καλινινγκράντ

Με διήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε η Αδελφοποίηση του λιμένα Πατρών με τον λιμένα Καλινινγκράντ της Ρωσίας.

Την Δευτέρα 30/3/2015 στο ιστορικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρουζεστέρν» έγινε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με εκπροσώπους του Δήμου Πατρέων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ με τους εκπροσώπους του Λιμένα Καλινινγκράντ, του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου Καλινινγκράντ, του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας στην Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, εκπροσώπου των τοπικών επιχειρήσεων και τον Καπετάνιο του πλοίου.

Το απόγευμα οι επίσημοι και το πλήρωμα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, προστάτη του Ρώσικου Ναυτικού και τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

Την Τρίτη 31/3/2015 έγινε η τελετή Αδελφοποίησης με την υπογραφή του Σύμφωνου Αδελφοποίησης από τους εκπροσώπους Διοίκησης των Λιμένων. Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου Ελληνο-Ρωσικής φιλίας με δέηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ ανέφερε «η αδελφοποίηση των λιμένων Πάτρας και Καλίνινγκραντ αποτελεί συνέχεια και ενισχύει περισσότερο τους διαχρονικά Ελληνο-ρωσικούς δεσμούς φιλίας και αποτελεί πρωτοβουλία εξωστρέφειας και στήριξης της χώρας και του λιμένα Πατρών από το Ρωσικό λαό, στους τομείς προσκυνηματικού τουρισμού και επιχειρηματικότητας».

Ο Υποδιοικητής του Λιμένα Καλίνινγκραντ κ. Vadim Ershov ανέφερε «η αδελφοποίηση είναι μια πράξη ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας καθώς οι Ρώσοι θεωρούν την Πάτρα ξεχωριστή πόλη λόγω του Αποστόλου Ανδρέα και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της φιλίας μεταξύ των χωρών μας» .

Read 1750 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς