ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-06-2014 (Ο.Λ. Ραφηνας)

Rafina_Logo

Ραφήνα 19-06-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 17-6-2014 πραγματοποιήθηκε η μεθόρμιση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου Πηνελόπη Α’ για ένα ταξίδι από το Λιμάνι της Ραφήνας προς το Λιμάνι της Ελευσίνας περιοχή Βλύχα.

 Το πλοίο ελλιμενιζόταν στο Λιμάνι της Ραφήνας εγκαταλελειμμένο λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων από 23-9-2013.

Η παραμονή του πλοίου επί μακρόν χρόνο στο Λιμάνι της Ραφήνας, εγκυμονούσε πρόκληση ατυχήματος με μοιραίες περιβαλλοντικές συνέπειες για το Λιμάνι, την Πόλη της Ραφήνας και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και λόγω επικινδυνότητας του ιδίου του πλοίου, οι λόγοι αυτοί συνετέλεσαν στην αναγκαστική μεθόρμιση του.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό, τους Γ. Γραμματείς καθώς και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου για την βοήθειά τους.

Ως Πρόεδρος επιθυμώ να ευχαριστήσω το προσωπικού του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και ιδιαίτερα τη Νομική του Υπηρεσία για την άψογη διαχείριση του θέματος, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. κ. Πέππα που αποδέχτηκε το πλοίο στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας καθώς και τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Ραφήνας και Ελευσίνας.

Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω την εταιρεία Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε. με την οποία συνεργάστηκε ο Οργανισμός για την απάντληση των αποβλήτων του εν λόγω πλοίου καθώς και την εταιρεία ρυμούλκησης Spanopoulos Group, οι οποίες με απόλυτη συνέπεια και προσοχή ολοκλήρωσαν τα δύσκολα έργα τους.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου κ. Γεώργιο Χριστόπουλο και τους τοπικούς φορείς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου στη διευθέτηση του θέματος για την απομάκρυνση του πλοίου Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου Πηνελόπη Α’.

Γεώργιος Ορκόπουλος

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

 

 

Read 2220 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας