Ομιλία του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ, Σ. Θεοφάνη στο Ετήσιο Συνέδριο του Συμβουλίου Έρευνας Μεταφορών των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σ.Θεοφάνης, συμμετείχε ως κύριος Προσκεκλημένος Ομιλητής στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Λιμένων και Ποτάμιων Δρόμων (Standing Committee on Ports and Channels) του Ετήσιου Συνέδριου του Συμβουλίου Έρευνας Μεταφορών (Transportation Research Board Annual Meeting) στην Washington, D.C., H.Π.Α. στις 16.01.2019. Το εν λόγω Συνέδριο αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα στον Τομέα των Μεταφορών.

Αντικείμενο της ομιλίας του ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης λιμενικών επιχειρήσεων παγκοσμίως και η σύνδεσή τους με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής στρατηγικού επενδυτή στην ΟΛΘ ΑΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο στρατηγικό ρόλο που παίζουν οι Παγκόσμιοι Λιμενικοί Διαχειριστές και η δικτύωση των Λιμενικών Επιχειρήσεων, καθώς και στη σημασία της δομής της αγοράς των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Τακτικών Γραμμών. Η αναφορά αυτή συμπληρώθηκε με τη συνοπτική ανάλυση των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ.Θεοφάνης επεσήμανε, ότι το περιβάλλον αυτό διαμορφώνει προσκλήσεις, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τη νέα μετοχική του σύνθεση και τη νέα στρατηγική εμπορικής ανάπτυξης σημεία «κλειδιά», καθώς αντλεί από την τεχνογνωσία και τη δυναμική των νέων μετόχων του και αναμένεται να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην περιοχή, αποτελώντας κύριο λιμενικό και εμπορευματικό κόμβο.

Read 778 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς