Έναρξη της Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς χθες, 18 Μαρτίου 2019, με επιστολή που απέστειλε η Διοίκηση της εταιρείας προς τα αρμόδια Υπουργεία, επιβεβαιώνει την πρόθεσή της, να ξεκινήσει τις εργασίες σχετικά με τις Πρώτες Υποχρεωτικές Επενδύσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘ Α.Ε.

Εντός της Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου, η ΟΛΘ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει Υποχρεωτικές Επενδύσεις, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν τις παρακάτω επιμέρους επενδύσεις:

• Επέκταση της λιμενικής υποδομής του 6ου προβλήτα και συγκεκριμένα:
- Κατασκευή νέου πρόσθετου κρηπιδώματος μήκους τουλάχιστον 440 μέτρων, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 400 μέτρα πρέπει να έχουν ωφέλιμο βάθος -16,5μ. τουλάχιστον.
- Κατασκευή πρόσθετης χερσαίας ζώνης, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, κατά μήκους του παραπάνω νέου κρηπιδώματος.
- Κατασκευή όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας του νέου κρηπιδώματος και της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης.
• Προμήθεια εξοπλισμού του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και του Σταθμού Χύδην Φορτίου, στον 6ο Προβλήτα.
• Επενδύσεις γενικής ανάπτυξης λιμένα, περιλαμβανομένων των Έργων Αποκατάστασης του Κτιρίου του Παλαιού Τελωνείου.

Η έναρξη της Επενδυτικής Περιόδου έπεται μιας σειράς προπαρασκευαστικών ενεργειών που αφορούν την ωρίμανση των Υποχρεωτικών Επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υπογραφής Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Ανεξάρτητου Μηχανικού, με αντικείμενο την επίβλεψη των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων και την έκδοση Συμπληρωματικής Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης από την ΟΛΘ Α.Ε., ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει με συνεπή τρόπο την έγκαιρη κάλυψη όλων των υποχρεώσεών της, με στόχο τη στρατηγική ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε μεταφορικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βαλκανική.

Read 955 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς