Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Ο.Λ.Θ. Α.Ε κ. Αθανάσιο Λίάγκο

Τους τρόπους αναβάθμισης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ώστε να γίνει το πιο σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου συζήτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιο Λιάγκο, στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο.

Ο κ. Λιάγκος παρουσίασε στον Υφυπουργό τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στα ζητήματα των υποδομών που αφορούν στο λιμάνι, όπως η επέκταση του 6ου προβλήτα και η σύνδεση του με την ΠΑΘΕ, την Εγνατία Οδό και τον σιδηρόδρομο. Επίσης του ανέλυσε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που χαράσσει η νέα διοίκηση του Οργανισμού για την καθιέρωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως κυρίαρχη πύλη της Ν.Α. Ευρώπης, καθώς και το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Θέλουμε να δώσουμε "φτερά" στο λιμάνι της πόλης ώστε να αποδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία" ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., ευχαριστώντας τον κ. Καράογλου για την "απλόχερη στήριξη" που παρέχει η Κυβέρνηση στο αναπτυξιακό πλάνο του λιμανιού.

"Στόχευσή μας είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει το πιο σύγχρονο της Μεσογείου" δήλωσε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), επισημαίνοντας πως η ολοκλήρωση των κύριων έργων υποδομής θα δώσει στον Οργανισμό την απαιτούμενη ώθηση "ώστε πολύ σύντομα να φτάσει στην κορυφή, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται και προστάζει η ιστορία του λιμανιού μας. Σε αυτήν την προσπάθεια θα σταθώ σύμμαχος και αρωγός, δεδομένου ότι ο μοναδικός μας γνώμονας είναι η εξέλιξη του και η διασφάλιση ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο λιμενικό ανταγωνισμό. Ως Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα συνδράμουμε όπου χρειαστεί τις προσπάθειες της διοίκησης του ΟΛΘ, διότι το λιμάνι αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης" πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

 

Read 42 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας