ΟΛΘ Α.Ε.: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνου Λιάγκου με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, συνεργατών και στελεχών της εταιρείας.

Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης προσφέρουν την δυνατότητα ενημέρωσης και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των μελών της λιμενικής κοινότητας για θέματα ανάπτυξης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα προς τους χρήστες του.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 20 εκπρόσωποι από 21 φορείς, χρήστες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του λιμένα, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε. με επίκεντρο τους τρεις πυλώνες της βιωσιμότητας (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση). Επιπλέον επισημάνθηκε η αναβάθμιση του Λιμένα Θεσσαλονίκης στην πρώτη κατηγορία του ευρωπαϊκού χάρτη τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με την έναρξη εβδομαδιαίου δρομολογίου, που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα αντίστοιχα του Σαουθάμπτον (Ηνωμένο Βασίλειο), της Αμβέρσας (Βέλγιο) του Ρότερνταμ (Ολλανδία) και του Αμβούργου (Γερμανία).

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, σημείωσε: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας. Συμπορευόμαστε με κοινό όραμα και στόχους με τη λιμενική κοινότητα προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους».

Read 285 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς