ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-12-2014 (Ο.Λ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Thessaloniki_Logo

Θεσσαλονίκη 11/12/2014

Χαμηλότερες χρεώσεις για τα κοντέινερς από την ΟΛΘ ΑΕ μέχρι το τέλος του 2014

Χαμηλότερες κατά 15 ευρώ είναι τις τελευταίες ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου οι χρεώσεις των κοντέινερς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό διότι στις αρχές Δεκεμβρίου η διακίνηση ξεπέρασε το όριο που είχε θέσει για ολόκληρο το 2014 η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.

Όπως είχε εξαγγείλει η διοίκηση, μετά τη συνολική διακίνηση 225.000 κοντέινερς μέσα στο 2014 –πρόκειται για τον αριθμό κοντέινερς του 2013 συν 2,0%-, στα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του έτους θα παρέχεται έκπτωση 15 ευρώ στο τιμολόγιο της φορτοεκφόρτωσης από και προς το πλοίο, είτε είναι έμφορτα, είτε κενά. Την έκπτωση που παρέχεται για τις επιπλέον πωλήσεις απολαμβάνουν είτε ο παραλήπτης του εκάστοτε φορτίου (εισαγωγέας), είτε ο αποστολέας του φορτίου (εξαγωγέας).

Παρόμοιο κίνητρο θα ισχύσει και για το επόμενο έτος 2015 το οποίο θα ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου.

Για το θέμα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: «Περίπου ένα μήνα πριν το τέλος του 2014 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης «έπιασε» το στόχο στη διακίνηση των κοντέινερς, καταγράφοντας μεγαλύτερη αύξηση από τις εκτιμήσεις που υπήρχαν στις αρχές του χρόνου. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε έκπτωση στα πρόσθετα κοντέινερς, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής που ακολουθεί η ΟΛΘ. Πρόκειται στην ουσία για μια επιβράβευση των εξωστρεφών επιχειρήσεων που στηρίζουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την εθνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

 

Read 1227 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς