Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στα Ποσειδώνια 2018

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ Α.Ε.) συμμετείχε με επιτυχία στα Ποσειδώνια 2018 τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Αθηνών από 4 έως 8 Ιουνίου 2018. Η ΟΛΒ Α.Ε. συμμετείχε για πρώτη φορά με περίπτερο το οποίο επισκέφθηκαν πολλά στελέχη του διεθνούς και ελληνικού ναυτιλιακού κόσμου.

Αναδεικνύοντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του λιμανιού του Βόλου και τη συμβολή του στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία, το περίπτερο της ΟΛΒ Α.Ε. αποτέλεσε πόλο έλξης για τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, πλοιοκτήτες, ναυτιλιακούς παράγοντες και στελέχη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. Σε όλη τη διάρκεια των Ποσειδωνίων, στελέχη του Οργανισμού έδωσαν το παρόν στο περίπτερό μας καλωσορίζοντας εγκάρδια το κοινό και παρουσιάζοντας την δραστηριότητα και λειτουργία του λιμανιού.

Η ΟΛΒ Α.Ε. με την παρουσία της στα φετινά Ποσειδώνια υπογράμμισε την θέση του λιμανιού ως πυλώνα της οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ήταν συνεκθέτες η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, η Χαλυβουργία Ελλάδoς A.E., η βιομηχανία Λυκομήτρος STEEL Α.Ε., η εταιρεία Ρυμουλκών πλοίων “Volos Tugs Union”, το δίκτυο Marine LNG Network, η Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Μαγνησίας, ο σύνδεσμος «Αργοναύτες 2008», ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ.ά. Το μήνυμα που η ΟΛΒ Α.Ε. έκανε γνωστό με το περίπτερό της στη μεγάλη αυτή παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση συνοψίζεται σε τρία στοιχεία:

- Το λιμάνι του Βόλου ήταν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς της εμπορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής ολόκληρης της Θεσσαλίας.
- Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας.
- Προωθεί συνέργειες με σκοπό και στόχο την ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού και βιομηχανικού τομέα ολόκληρης της Περιφέρειας.

Η επιτυχής συμμετοχή μας στα Ποσειδώνια επισφραγίζει την ανοδική πορεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τη στρατηγική εξωστρέφειας που ακολουθούμε με προσήλωση τα δύο τελευταία χρόνια. Ο επαγγελματισμός των στελεχών του ΟΛΒ αλλά και το προσωπικό τους ενδιαφέρον να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του λιμένα Βόλου είναι ο παράγοντας που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη της γεωστρατηγικής θέσης του λιμανιού μας, ώστε να συμβάλουμε από την πλευρά μας στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας και της Ελλάδας στο σύνολό της.

Read 119 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας