Print this page

Διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για προμήθεια αυτοκινούμενοου γερανού από τον Ο.Λ.Β.

Η ΟΛΒ Α.Ε. ενημερώνει ότι κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2-7-2020 εγκρίθηκαν οι όροι για την διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια αυτοκινούμενου γερανού λιμένος, προϋπολογισμού €3.000.000 πλέον ΦΠΑ. Ο γερανός θα έχει δυναμικότητα τουλάχιστον 120τόνων, ενώ θα μπορεί, με τη χρήση κατάλληλης αρπάγης, να χρησιμοποιηθεί για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (containers), γενικού και χύδην φορτίου.

Η προμήθεια του γερανού καθώς και η προμήθεια μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινείται προς την κατεύθυνση ανανέωσης του σε πολύ μεγάλο βαθμό, γηρασμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Ο.Λ.Β. Α.Ε. Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας των δύο μηχανημάτων ανέρχεται σε €3.500.000, ενώ τονίζεται ότι το 35% θα συγχρηματοδοτηθεί από Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Τα δύο μηχανήματα θα βελτιώσουν κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους χρήστες του λιμένα, μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας εκτέλεσης των εργασιών και στην μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Read 670 times