ΟΛΒ: Υπεγράφη η σύμβαση για την αντικατάσταση λαμπτήρων με νέου τύπου LED

Υπεγράφη στις 3 Μαρτίου 2021, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Αντικατάσταση Υφιστάμενων Λαμπτήρων με νέου τύπου LED κι Ενίσχυση Επιπέδου Εξωτερικού Φωτισμού”, συνολικής δαπάνης €186.504,01 πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκράτης Αναγνώστου με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας GREENESCO - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. κ. Χρήστο Ρέτσα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών εξωτερικών χώρων της ΟΛΒ με νέα, τύπου LED, ενώ παράλληλα θα βελτιωθούν τα επίπεδα φωτισμού.

Οι περιοχές στις οποίες θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά αφορούν:

- το παραλιακό μέτωπο (από λιμενίσκο ΟΕΑ-ΝΑΒ μέχρι και τον λιμενίσκο του τελωνείου),

- τμήμα του χώρου στάθμευσης στον Κεντρικό Προβλήτα,

- τους προβλήτες 1, 2,

- την χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμένα (περιοχή όπισθεν των καταστημάτων νέας ιχθυαγοράς μέχρι την γεφυροπλάστιγγα-όπισθεν του Πολυτεχνείου),

- την είσοδο του εμπορικού λιμένα στα Παλαιά Σφαγεία-έξω από την νέα ιχθυόσκαλα και

- τον προβλήτα σιδηροδρομικού πορθμείου στα Πευκάκια.

Η διαδικασία για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού με νέα φωτιστικά τύπου LED ξεκίνησε τον Ιούνιο 2020.

Από την αντικατάσταση των λαμπτήρων, αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 350.000kWh ανά έτος, ποσοστό περίπου 60% της σημερινής αντίστοιχης καταναλισκόμενης ενέργειας. Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε περίπου έξι μήνες.

Το παραπάνω έργο, εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για προώθηση παρεμβάσεων και δράσεων που στόχο έχουν την εξοικονόμησης ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης λιμένος αρμοδιότητας της ΟΛΒ Α.Ε., με αντίστοιχη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Οι νέου τύπου λαμπτήρες LED εξασφαλίζουν καλύτερο φωτισμό, ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης κι επιπλέον, είναι κατάλληλοι για χρήση σε περιβάλλον λιμένων και σε αστικό περιβάλλον.

 

Read 553 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς