Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Ενθουσιασμένα τα μέλη της ΕΛΙΜΕ από το λιμάνι του Βόλου και τη φιλοξενία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ, με την παρουσία για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Ένωσης, του Εκτελεστικού Προέδρου της Ο.Λ.Π. ΑΕ Yu Zenggang.

Της συνεδρίασης, προηγήθηκε επίσκεψη των μελών της ΕΛΙΜΕ στο λιμάνι του Βόλου και στις εγκαταστάσεις του εμπορικού λιμένα.

Τα μέλη είδαν από κοντά, την εξέλιξη των εργασιών στον τρίτο προβλήτα για την μεταφορά του σκραπ και την επέκταση αυτού, καθώς και δραστηριότητες που εκτελούνται και φιλοξενούνται στους προβλήτες του εμπορικού λιμένα.

Τα μέλη της ΕΛΙΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα αλλά και τις εργασίες καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένος Βόλου.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων των λιμένων της χώρας στην πόλη μας καθώς όπως είπε "είναι πολύ σημαντικό, να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις, ώστε να προαχθούν τα λιμάνια της χώρας. Η Ελλάδα είναι κυρίως ναυτική χώρα και χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι για την ανάπτυξη".

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Λιάγκος Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μια σημαντική συνεδρίαση ενώ όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος Βόλου ο κ. Λιάγκος τόνισε ότι " οι Βολιώτες θα πρέπει να προσδοκούν μόνο θετικά αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Οι επενδυτές αναγνωρίζουν το γεωστρατηγικό σημείο και τη σημαντική θέση και τον ρόλο της περιοχής. Το λιμάνι του Βόλου είναι ένα λιμάνι με πολλές δραστηριότητες και θα έχει όχι μόνο αίσια αλλά και εξαιρετική έκβαση ο διαγωνισμός".

Στις μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Βόλου και Πειραιά αναφέρθηκε ο
Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Yu Zenggang.

Ο κ. Yu εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η συνεδρίαση γίνεται στον Βόλο, την οποία χαρακτήρισε πολύ όμορφη πόλη με πολύ ωραίο λιμάνι. Ανέφερε την ανάγκη συνεργασίας όλων των λιμένων για την προώθηση κοινών συμφερόντων κι επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "το λιμάνι του Βόλου και το λιμάνι του Πειραιά, έχουν ένα φωτεινό μέλλον. Θέλουμε μια μελλοντική συνεργασία. Ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον. Σημαντικός είναι ο ρόλος της θέσης του λιμένος» ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα των συστημάτων Logistics στα λιμάνια.

Επιπλέον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΙΜΕ, τη συνεδρίαση παρακολούθησαν, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Κωνσταντίνος Τζήμος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Γεώργιος Κουμπέτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Αθανάσιος Πορφύρης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κι εποικοδομητικό κλίμα και ελήφθησαν αποφάσεις για το μέλλον των λιμένων της χώρας μας.

Read 343 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς