Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνέδριο του ΟΛΒ παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας

Συνέδριο με θέμα με θέμα «Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών», διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 09:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos, παρουσία εταίρων κι ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείων, δημοσίων κι ιδιωτικών φορέων) του ενταγμένου προγράμματος CENTAVROS που χρηματοδοτείται κατά 85% από τον Φάκελο Συνοχής του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» στον άξονα προτεραιότητας CEF-T-2021-COMPGEN, για την “Αναβάθμιση Υποδομής, Διασυνδεσιμότητας και Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας του Λιμένα Βόλου”.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Στέφανος Γκίκας, Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικών φορέων – εταίροι προγράμματος.

Το πρόγραμμα CENTAVROS, υλοποιείται από κοινοπραξία εταίρων με συντονιστή τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και μέλη τους, ΔΕΔΔΗΕ, Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, PROTASIS, HYDRUS, GATES, ROGAN. Το σχέδιο, στοχεύει στην συνολική ενεργειακή αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Λιμένα Βόλου με μελέτες ηλεκτρικής διασύνδεσης πλοίου- ξηράς κατά την παραμονή των πλοίων στο λιμάνι (cold-ironing), τεχνικές μελέτες αναβάθμισης και προστασίας του προσήνεμου μόλου καθώς και μελέτη για εκμετάλλευση κυματικής ενέργειας.

Το συνέδριο, θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των παραπάνω έργων και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά/κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα (συν.2 το πρόγραμμα του Συνεδρίου).

Στοιχεία Επικοινωνίας για ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές συνεντεύξεις:

Σωκράτης Αναγνώστου
Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Λιμένος Βόλου
κιν. 6944887304

Καθηγητής Γιάννης Προυσαλίδης,
Διευθυντής Τομέα Ναυτικής Μηχανολογίας, ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος IEEE-MSCC και Μέλος IEEE/EPPC Ομάδας Εργασίας για την Ενέργεια, Επικεφαλής της Industrial Connection Activity Sustainable Maritime του ΙΕΕΕ
(institute of Electrical and Electronics Engineers)
(https://www.slide2open.net/el/person/prof-john-prousalidis/)
κιν. 697 449 3950
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Άννα Μαρία Λέκκα, Μηχανικός μεταφορών, GATES Ltd.
https://www.linkedin.com/in/anna-maria-lekka-4b4869a0/
κιν. 697 665 2175
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Read 35 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535