ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-12-2014 (Δ.Λ.Τ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ)

Aigio logo

 16/12/2014

Δελτίο Τύπου

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Ασφαλείας του νέου λιμένα Αιγίου-Θετική εξέλιξη για τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων

Στην έγκριση του Σχεδίου Ασφαλείας του νέου λιμένα Αιγίου (ΣΑΛΕ) προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος.

Τη χαρμόσυνη είδηση έδωσε στα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας ο κ. Φιλιππάτος, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, προκαλώντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση του σώματος για την ευόδωση αυτής της πολύμηνης προσπάθειας. Η εν λόγω μελέτη ασφαλείας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του νέου λιμένα, ώστε να είναι εφικτή η υποδοχή πλοίων υπόχρεων στον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων (ISPS CODE). Εξάλλου, με την έγκριση των μελετών ασφαλείας ενημερώνονται άμεσα ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) και η Ε.Ε., για το ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις διασύνδεσης του λιμένα με τα πλοία που εφαρμόζουν τον σχετικό κώδικα.

Σημειώνεται πως το σχέδιο, που εκπονήθηκε από τον υπεύθυνο ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων Αιγίου (ΥΑΛΕ) κ. Απόστολο Ζεντέφη, εγκρίθηκε χωρίς παρατηρήσεις.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Φιλιππάτος, προωθείται η αναθεώρηση της αξιολόγησης και του Σχεδίου Ασφαλείας του παλαιού λιμένα Αιγίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελετών.

Κατά τα άλλα, ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2015 ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.του Λιμενικού Ταμείου, ενώ ακολούθησε τακτική συνεδρίαση με υπηρεσιακά θέματα στην ημερήσια διάταξη.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Read 1257 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς