Print this page

Δ.Λ.Τ. Μυκόνου: Εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού

Ολοκληρώθηκαν, οι εργασίες εγκατάστασης ενός ασύρματου μετεωρολογικού σταθμού και τριών live stream καμερών στο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου από την ανάδοχο εταιρεία CYBEX AE, Συστήματα Πληροφορικής και Δικτυακές Υπηρεσίες. Όλες οι συσκευές βρίσκονται σε λειτουργία.

Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι το πλέον προηγμένο μοντέλο 6163EU του Αμερικανικού οίκου Davis και περιλαμβάνει κλωβό προστασίας με ανεμιστηράκι ανακύκλωσης του αέρα, για μεγάλη ακρίβεια στην μέτρηση θερμοκρασίας και υγρασίας καθώς και αισθητήρες ηλιακής και υπεριώδους ακτινοβολίας. Φυσικά περιλαμβάνει και όλους τους αισθητήρες για τις κλασικές μετρήσεις διεύθυνσης-ταχύτητας ανέμου, βαρομετρικής πίεσης και βροχόπτωσης.

Ο σταθμός αυτός παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τις υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου όσο και για τους κατοίκους, τους ελλιμενιζόμενους και τους επισκέπτες του νησιού. Μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας:
https://mykonosports.gr/weather/

Παρέχονται τρέχοντα καιρικά δεδομένα με ανανέωση ανά 10λεπτο όσο και ιστορικά (εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια).

Παράλληλα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο) με live video streaming https://mykonosports.gr/webcams την κατάσταση που επικρατεί στoν προβλήτα και την μαρίνα. Για τον σκοπό αυτό εγκαταστάθηκαν 3 MeteoCam live streaming weather cameras, προϊόν Ελληνικής σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής της εταιρείας CYBEX, που ειδικεύεται σε λύσεις αυτόνομων μετεωρολογικών σταθμών και live καμερών.

Οι κάμερες θα αποτελέσουν εργαλείο ενημέρωσης τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες/τουρίστες. Παράλληλα, θα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στους πλοιάρχους ώστε σε συνδυασμό με τα στοιχεία διεύθυνσης και ταχύτητας ανέμου του μετεωρολογικού σταθμού, να ελέγχουν την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων. Τέλος, θα λειτουργήσουν ως μέσο προβολής του νησιού για οποιονδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Read 726 times