Υποδοχή του πρώτου κρουαζιεροπλοίου στο νησί της Μυκόνου

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στις 21/09 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο νησί της Μυκόνου μετά το κλείσιμο της κρουαζιέρας παγκοσμίως λόγω του COVID19.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Συναρμόδια Τοπική Αρχή για την Εφαρμογή του Αναθεωρημένου Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού στο Λιμένα της Μυκόνου προχώρησε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς στη σύνταξη Ενδιάμεσου Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Μονήρους - Πολλαπλών Πιθανών Κρουσμάτων από το νέο Κορωνοϊό SARS COV-2 επί επιβατηγού πλοίου (Κρουαζιερόπλοιου) το οποίο κάνει transit ταξίδι στον λιμένα Μυκόνου. Έτσι μαζί με τα τοπικά μέτρα που εφαρμόστηκαν όπως οι ειδικές σημάνσεις, οι θερμομετρήσεις όλων των εισερχομένων στον προορισμό επιβατών, οι κατάλληλες απολυμάνσεις κτλ. επέτρεψαν στο World Explorer της Mystic Cruises να δέσει με ασφάλεια εφαρμόζοντας ειδικά για την περίσταση πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΜ κ. Δημήτρης Μάνεσης δήλωσε: Ο Προορισμός Μύκονος πρωτοστατεί στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα έχοντας έγκαιρα και ουσιαστικά προετοιμαστεί για την επόμενη φάση. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένουμε ακόμα 10 προσέγγισες, σύμφωνα με το μέχρι τώρα πρόγραμμα, και δουλεύομε για την δεύτερη φάση της επανεκκίνησης που είναι από το νέο έτος. Στη συνέχεια, τόνισε, την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κου. Μπιζά Κων/νου και της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας κας Ουζουνίδου Ζωής, καθώς και της Πρόεδρου του Κέντρου Υγείας κας Σαμψούνη Κων/νας, όπως και του Συμβούλου στα θέματα Κρουαζιέρας κου Μπρα Ιωάννη για την υλοποίηση του Ενδιάμεσου Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Κρουσμάτων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε την σύνδεση των ειδικών σημάνσεων με το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου τον Πελεκάνο και το Δελφίνι από το λογότυπο του Δ.Λ.Τ.Μ., αξιοποιώντας έτσι για μια ακόμα φορά τα τοπικά χαρακτηριστικά με ένα έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης των θεμάτων των λιμένων μας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η Μύκονος διεκδικούμε το μερίδιο μας στην διαδικασία της επανεκκίνησης και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επόμενη σεζόν θα κυλίσει ομαλότερα με περισσότερα κρουαζιερόπλοια και μεγαλύτερη ουσιαστική επισκεψιμότητα.

 

 

Read 687 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς