Εγκαίνια του Νέου Τερματικού Σταθμού Κρουαζιέρας στην προβλήτα IV – V

Αύριο Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Νέου Τερματικού Σταθμού Κρουαζιέρας στην προβλήτα IV – V στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Χρήστος Λαμπρίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους της νέας υποδομής και θα γίνει περιγραφή της διαδικασίας του homeporting στους προσκεκλημένους, από τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κου Απόλλωνα Φιλιππή. Παράλληλα, μέσω των δικτύων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Δίκτυο Κρασιού, Τυριού, Ελαιολάδου και Κρητικά Χέρια ) παραγωγοί τοπικών προϊόντων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δείγματα από τα προϊόντα τους, ώστε να τονιστεί περαιτέρω η σύνδεση της κρουαζιέρας με την προώθησή τους.

Η κατασκευή του σύγχρονου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση συνολικά των δυνατοτήτων του λιμανιού και συνδράμει τα μέγιστα στην προσέλκυση κρουαζιέρας τύπου homeport.

Read 1022 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς