Συναντήσεις στον ΟΛΗ εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκαν στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου δύο διαδοχικές συσκέψεις, την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Λεμβούχων Αποσκευοφόρων, ο Σύνδεσμος Μονίμων Εργατών Λιμένος Ηρακλείου, η Κοινοπραξία Ρυμουλκών, η Πλοηγική Υπηρεσία και εκπρόσωποι των Ναυτικών Πρακτόρων και συζητήθηκαν γενικά θέματα που αφορούν όλο το λιμάνι και τη συνεργασία τους.

Στην δεύτερη σύσκεψη για την κρουαζιέρα που διοργανώνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος και αποτελεί πλέον θεσμό, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη χρονιά και διατυπώθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους. Επισημάνθηκε η ανάγκη για δρομολόγηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και τέθηκαν οι στόχοι για τη χρονιά που διανύουμε της οποίας οι απαιτήσεις θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες λόγω της κίνησης που πρόκειται να σημειωθεί στο λιμάνι και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κος Απόλλων Φιλιππής, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την μέχρι τώρα συνεργασία, δεσμεύτηκε να προχωρήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στην επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και υποδομών του λιμένα για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων από την δική τους πλευρά δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επί μέρους διμερείς και τριμερείς συναντήσεις για την αποτελεσματικότερη επίλυση των ζητημάτων.

Read 168 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας