Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit»

Την Τετάρτη 30/08/2017 και ώρα 08:00 π.μ. κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» της εταιρείας Silversea Cruises, σημαία Μπαχάμες. Το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι μέχρι τις 19:00 μ.μ..

Στο πλοίο επέβαιναν 536 επιβάτες αμερικανικής υπηκοότητας στην πλειονότητα τους και το πλήρωμα αυτού απαριθμούσε τα 502 άτομα. Προηγούμενος σταθμός του το Κότορ (Μαυροβούνιο) και επόμενος το Κατάκολο. Η εταιρεία Silversea Cruises, οι οποία ανήκει στην κατηγορία luxury cruises προσθέτει για πρώτη φορά φέτος στους προορισμούς της την Ηγουμενίτσα με το πλοίο Silver Spirit, με προοπτική ένταξης της Ηγουμενίτσας ως σταθερό προορισμό.

Ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών παρέμειναν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ άλλοι ακολούθησαν τις προγραμματισμένες εκδρομές σε Μετέωρα, Σύβοτα, Πάργα-Πρέβεζα και Ιωάννινα-Δωδώνη.

Με αφορμή την πρώτη άφιξη του Silver Spirit στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε κ. Ανδρέας Νταής συνοδευόμενος από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας κ. Αντώνη Μάζη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πλακέτας με τον καπετάνιο.

Ακολούθησε συζήτηση με τον καπετάνιο του πλοίου, cpt. Mino Pontillo. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τόσο το λιμάνι, όσο και τον προορισμό. Οι εντυπώσεις του καπετάνιου από το λιμάνι και την διαδικασία προσέγγισης ήταν θετικές και συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι υποδομές που αφορούν την προσέγγιση αλλά και τους επιβατικούς σταθμούς είναι σύγχρονες και ασφαλείς.

Ο κ. Νταής τόνισε ότι η ανατροφοδότηση σε ότι αφορά τις εμπειρίες των επιβατών είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει το λιμάνι, και κατά το παρελθόν έδρασε εποικοδομητικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι υπεύθυνοι του πλοίου για θέματα επιβατών, επιβεβαίωσαν για την αποστολή κάθε στοιχείου προς το λιμένα και τόνισαν επίσης ότι η επικοινωνία των δυο μερών θα είναι σταθερή και συνεχής.

Read 228 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας