Συνάντηση για την υλοποίηση του έργου ADRI-UP

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, για ζητήματα που αφορούν τη δρομολόγηση ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν το έργο ADRI-UP, για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέας Νταής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη, και ως εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου, ο κ. Θεόδωρος Μπάτσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Σκοπός της συνάντησης ο συντονισμός και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών μεταξύ των Ελλήνων εταίρων (Ο.Λ.ΗΓ. - ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. – Περιφέρεια), σε ότι αφορά την υλοποίηση της Δράσης 1 – Κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας (με αρμόδιο εταίρο τον Ο.Λ.ΗΓ.) και της Δράσης 2- Αναβάθμιση και σύνδεση ΕΚ ενδοχώρας με Εγνατία Οδό στον κόμβο Νεοχωρίου (με αρμόδιο εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου).

O κ. Νταής αφού ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών της Δράσης 1 τόνισε ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει το έργο να προχωρήσει ομαλά και προς την επιτυχή επίτευξη του στόχου.

Η κ. Καλογιάννη αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου τόνισε ότι από πλευρά της η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δρομολογήσει ήδη τις ενέργειες για την προώθηση των αμέσως επόμενων βημάτων που αφορούν Δράση 2 για την κατασκευή του κόμβου, τόνισε δε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με του λοιπούς εταίρους και θα συνδράμει τα μέγιστα ώστε να επιτευχθούν τα προβλεπόμενα.

Ο κ. Πιτούλης, προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν το ΒΙΟΠΑΘΕ και επιβεβαίωσε για την επίσπευση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και τόνισε ότι από πλευράς του θα υπάρχει άμεση προώθηση κάθε ενέργειας.

Στη συνάντηση παρευρέθη η κα Άννα – Μαρία Λέκκα, Τεχνικός Σύμβουλος για την διαχείριση των δράσεων του έργου από πλευράς Ο.Λ.ΗΓ., ως επικεφαλή εταίρου, η οποία ενημέρωσε για την μέχρι τώρα πορεία των διαδικασιών καθώς και τα επόμενα βήματα για τον κάθε εταίρο.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Μανώλη Μπαλτά, Τεχνικό Σύμβουλο Υποστήριξης της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ. για την κατάρτιση Φάκελου για την Έκδοση της ΚΥΑ που αφορά την Αδειοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία, καθώς και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Οι συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εταίρων και των υπολοίπων εταίρων είναι και θα είναι τακτικές προκειμένου να υπάρχει συνεχή ενημέρωση και ανατροφοδότηση για την επίτευξη τόσο των βραχυπρόθεσμων στόχων, όσο και του τελικού σκοπού.

Read 232 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας