ΟΛΗΓ - Ενημέρωση του Υπουργού Ναυτιλίας

Την Τρίτη 24/10/2017, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ηπείρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα έργα της Β΄ και Γ1 Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας καθώς και η πορεία των θεμάτων που τέθηκαν κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 06/04/2017. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Διοικητής της 3ης ΠΕΔΙΛΣ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κ. Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης.

Ακολούθησε ενημέρωση, από τον κ. Νταή, σε ότι αφορά κυρίως τα έργα Β΄ και Γ1 Φάσης και στη πορεία υλοποίησης αυτών με κύρια σημεία τη δρομολόγηση της άμεσης ολοκλήρωση των έργων της Β’ Φάσης και την ομαλή και αρκετά ικανοποιητική πρόοδο των έργων της Γ1 Φάσης.

Στα θέματα που αφορούν το Επιχειρηματικό Πάρκο (Εμπορευματικό Κέντρο) Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και η πορεία του έργου. Όσον αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλούς διακίνησης επιβατών και οχημάτων, ολοκληρώνεται η εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος GAIA. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα της ψηφιοποίησης των Λιμενικών Υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Νταής ενημέρωσε για τις δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας και στις δράσεις αναβάθμισης των καταφυγίων σκαφών Συβότων – Πλαταριάς – Σαγιάδας σε τουριστικά.

Read 208 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας