Συντήρηση οδού - Διαμόρφωση πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου

Με την από 16/03/2018 απόφαση με αριθμ. 33 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. εγκρίθηκε η Διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση οδού- Διαμόρφωση πεζόδρομου ποδηλατοδρόμου (πίσω από το κτήριο του Πάνθεον)».

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του, προχωρά σε μια σειρά από παρεμβάσεις. Ήδη βρίσκεται υπό υλοποίηση η πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το παρκινγκ («Λιμανάκι»), ένα έργο που αναμένεται να περατωθεί άμεσα. Επίσης, έχει ανοίξει η περιοχή στο χώρο του Παλαιού Λιμένα στην πίσω πλευρά του παρκινγκ, έναντι της Περιφέρειας με ελεύθερη διέλευση για τον πολίτη. Πρόσθετα, μελλοντικά θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω διάνοιξη με την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων σε λοιπά σημεία του Παλαιού Λιμένα που θα ολοκληρώσει ένα μέρος του σχεδίου ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα μαζί με κάποιες συμπληρωματικές εργασίες.

Η νέα παρέμβαση, βάση της 33/2018 απόφασης, αφορά την περιοχή του παραλιακού μετώπου όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου. Θεωρούμε ότι με μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουμε να δώσουμε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ηγουμενίτσας μια νέα μορφή ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη. Η πεζοδρόμηση και η διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή περιοχή εκτός της κυκλοφοριακής κίνησης προσδίδει ασφάλεια και ποιότητα στην καθημερινότητα.

Read 132 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας