Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Efisio Luigi Marras

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής συναντήθηκε, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi MARRAS, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο στην Ηγουμενίτσα κ. Σπυρίδων Μανδέλλα, καθώς και συνεργάτες της πρεσβείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Πρέσβη στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σκοπός της επίσκεψης στο λιμένα Ηγουμενίτσας ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν τη ναυτιλία και το ρόλο του λιμένα, ως σημαντικού λιμένα σύνδεσης με την Ιταλία.

Kατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μέσω της ναυτιλιακής σύνδεσης και εξετάσθηκαν δυνατότητες, τρόποι και ιδέες περαιτέρω προώθησής τους. Επιπλέον, εντοπίσθηκαν τομείς κοινών δραστηριοτήτων, στους οποίους υφίστανται προοπτικές ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος.

Ο κ. Νταής απέδωσε έμφαση στον σημαντικό ρόλο του λιμένα της Ηγουμενίτσας στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην Αδριατική και τη Μεσόγειο, καθώς και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της θέσης του στη σύνδεση Δύσης και Ανατολής. Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας και τη συνεργασία με τους Ιταλούς εταίρους του έργου, σημείωσε παράλληλα τη σημασία της επένδυσης και για τις δυο χώρες. Τόνισε δε το ρόλο του έργου στην ενίσχυση των Θαλλάσιων Διαδρόμων και συγκεκριμένα στους διαδρόμους της Aνατολικής Mεσογείου, της Σκανδιναβίας-Μεσογείου και της Βαλτικής – Αδριατικής.

Από πλευράς του ο Ιταλός πρέσβης κ. Marras, σημείωσε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία και παραμένει στη διάθεσή μας για την προώθηση όλων των ζητημάτων, επεσήμανε δε ότι, έχοντας υπόψη τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση της κρουαζιέρας και του τουρισμού στην περιοχή μας θα συμβάλει προσωπικά για την προώθηση των δράσεων στις εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία. Ο κ. Νταής με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι για όσα ζητήματα άπτονται συνεργασίας με την Ιταλική πλευρά θα κρατά ενήμερο τον κ. Marra και θα βρίσκεται σε μια διαρκή επικοινωνία, με σκοπό την εποικοδομητική ανατροφοδότηση.

Read 424 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας