ΟΛΗΓ - Σύσκεψη υπό τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή

Στα πλαίσια ενός συνόλου δράσεων που πραγματοποιούνται από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, οι χερσαίες λιμενικές ζώνες που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, να αποχαρακτηρισθούν και να αποδοθούν στους δήμους, με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική και την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2017, στα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας σύσκεψη για την παραχώρηση χερσαίας έκτασης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμο, υπό τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής.

Ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση να παραχωρηθεί η έκταση στο Δήμο και ζήτησε να βρεθεί τρόπος ώστε να επισπευσθεί το χρονοβόρο κομμάτι των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Λιμένα της Πάτρας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής τόνισε ότι:

"Πρόθεση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι η οριστική απόδοση των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης, η οποία δεν σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες, στον Δήμο και την τοπική κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπρίδη, για την στήριξη τους. Η πολιτική βούληση να παραχωρηθούν τμήματα της χερσαίας έκτασης στον δήμο και η πρόθεση για επίσπευση του χρονοβόρου κομματιού των γραφειοκρατικών διαδικασιών, μας χαροποιεί ιδιαίτερα."

Ως Οργανισμός Λιμένος στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών οριστικής παραχώρησης σε συνεννόηση με το Δήμο, έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση μιας σειράς από μικρής έκτασης έργα διαμόρφωσης του εν λόγω τμήματος της Χερσαίας Ζώνης.»

Read 394 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας