Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Spirit στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Την Τρίτη 16/05/2017 και ώρα 08:00 π.μ. κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» της εταιρείας Thomson, σημαία Μάλτας. Το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι μέχρι τις 18:00 μ.μ.. Στο πλοίο επέβαιναν 1215 επιβάτες αγγλικής υπηκοότητας στην πλειονότητα τους και το πλήρωμα αυτού απαριθμούσε τα 502 άτομα. Προηγούμενος σταθμός του πλοίου ο Τάραντας της Ιταλίας και επόμενος το Κότορ στο Μαυροβούνιο. Ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών παρέμειναν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ άλλοι ακολούθησαν τις προγραμματισμένες εκδρομές σε Μετέωρα, Πάργα-Πρέβεζα και Ιωάννινα-Δωδώνη.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι το πρώτο για τη φετινή χρονιά. Στις 11:00 π.μ., με πρωτοβουλία του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε κ. Ανδρέα Νταή και με αφορμή την πρώτη άφιξη του Thomson Spirit στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη φορέων και αρχών του Νομού Θεσπρωτίας στο πλοίο, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πλακέτας με τον καπετάνιο.

Στην επίσκεψη παρευρέθησαν ο κ. Ανδρέας Νταής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Δημάκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κ. Κων/νος Λαμπρόπουλος ,ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Σωτήριος Μήτσης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Παναγιώτα Σούρλα.

Ακολούθησε συζήτηση με τον καπετάνιο του πλοίου, κ. Νικόλαο Καφέτση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τόσο το λιμάνι, όσο και τον προορισμό. Ο κ. Νταής τόνισε ότι η ανατροφοδότηση σε ότι αφορά τις εμπειρίες των επιβατών είναι ένα κομμάτι που μας ενδιαφέρει, και κατά το παρελθόν έδρασε εποικοδομητικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Καφέτσης επιβεβαίωσε για την αποστολή κάθε στοιχείου προς το λιμένα και τόνισε επίσης ότι η επικοινωνία των δυο μερών θα είναι σταθερή και συνεχής.

Read 300 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας