Ο ΟΛΗΓ στο συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum

Στην 4η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση και στο συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 και 24 Μαΐου, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ως εκθέτης με εκθεσιακό περίπτερο.

Κορυφαία στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου συμμετείχαν στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum με θέματα συζήτησης τις προοπτικές και τις προκλήσεις της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα. Η ανά διετία διοργάνωση αποτελεί ορόσημο για την διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας και yachting. Στο Συνέδριο συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από τις πιο σημαντικές εταιρείες κρουαζιέρας. Μεταξύ αυτών Carnival Corporation, Royal Caribbean Cruises, MSC Cruises, Pullmantur, Silversea Cruises, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Crystal Cruises, Celestyal Cruises και η Virgin Voyages, καθώς και επικεφαλής μεγάλων λιμενικών ενώσεων και οργανισμών, όπως CLIA Europe, MedCruise, Global Ports Holding, και Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Επίσης διεξήχθησαν δυο ειδικά workshops που εστιάσαν σε διαφορετικές πτυχές της ανάπτυξης της κρουαζιέρας. Το ένα ήταν αφιερωμένο σε ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την CLIA Europe, την διαχείριση θέσεων ελλιμενισμού (Berth Allocation). Εκεί παρουσιάστηκαν δοκιμασμένοι τρόποι δημιουργίας ενός λειτουργικού συστήματος. Το δεύτερο αφορούσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και επικεντρώθηκε στην βελτίωση των δεξιοτήτων πώλησης κρουαζιέρας.

Τέλος, μια ενότητα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στο yachting και τις μαρίνες, όπου συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας και η προσέλκυση περισσότερων σκαφών με την βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Νταή. Η συμμετοχή στην έκθεση έδωσε την ευκαιρία για επαφές με σημαντικά στελέχη φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ναυτιλίας.

Read 311 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας