Συνέδριο με θέμα: “Ασφάλεια και Προστασία στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα ΟΛΠ”

Η “Ασφάλεια και Προστασία στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα ΟΛΠ ” θα αποτελέσει το θέμα του συνεδρίου που θα διοργανωθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου: Sauron (www.sauronproject.eu). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα συνεδρίων του ΟΛΠ. Τα θέματα της διάσκεψης θα είναι: Πολιτικές Ασφαλείας στους Ευρωπαϊκούς Λιμένες, Πολιτικές Διαχείρισης Ασφάλειας Λιμένων και παρουσίαση των έργων της ΕΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Εκπρόσωποι των εταίρων του έργου θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου. Επίσης έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των εταιρειών και των φορέων χρηστών λιμένων να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, με την εγγραφή στο: http://www.123formbuilder.com/form-3330235/Online-Event-Registration-Form
ή στέλνοντας τα στοιχεία σας στη διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it....

Τι είναι το έργο Sauron;

Το έργο SAURON ασχολείται με το θέμα CIP-01-2016-2017: Πρόληψη, ανίχνευση, αντιμετώπιση και μετριασμός του συνδυασμού των απειλών (φυσικών και κυβερνοχώρου) στις κρίσιμες υποδομές της Ευρώπης με εστίαση στην προστασία των Υποδομών Μεταφορών τόσο των λιμένων της ΕΕ όσο και των μέσων μεταφοράς. Το SAURON προτείνει να διασφαλιστεί ένα επαρκές επίπεδο προστασίας και ανθεκτικότητας έναντι των φυσικών απειλών, ή απειλών κυβερνοχώρου, ή και συνδυασμένων απειλών για τους λιμένες της ΕΕ και να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επιζήμιες επιπτώσεις για την κοινωνία και τους πολίτες μιας ενδεχόμενης επίθεσης. Το όραμα του SAURON είναι να παρέχει μια πλατφόρμα πολυδιάστατης "Κατανόησης της Κατάστασης", προκειμένου να βοηθήσει τους λιμενικούς φορείς να προβλέψουν και να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενες απειλές κυβερνοχώρου, φυσικές ή συνδυασμένες απειλές για τις εμπορευματικές και ναυτιλιακές τους δραστηριότητες για την ασφάλεια των εργαζομένων, των επισκεπτών, των επιβατών και των πολιτών της περιοχής.

Read 1123 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς