Print this page

Συνάντηση με εκπροσώπους της South Europe Gateway Thessaloniki Limited

Με εκπροσώπους της εταιρείας South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited και στελέχη της Terminal Link SAS συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Ρούτος και στελέχη της εταιρείας στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το μέλος του ΔΣ της South East Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Terminal Link SAS και μέλος ΔΣ της SEGT Ltd, κ. Boris Wenzel, τα στελέχη της Terminal Link SAS κ.κ. Rui Pinto και Marc Riondel και ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιώργος Παπαχρήστου. Να σημειωθεί ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017 υπογράφτηκε η σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS».

Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημερώθηκαν για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου και για θέματα λειτουργικής και επιχειρησιακής φύσης. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Μέλλιος, το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας και η δεύτερη καλύτερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (πάνω από 400.000 TEUs), παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων στη νυχτερινή βάρδια της Πύλης 16 του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μακρής ανέδειξε τα ζητήματα-«κλειδιά» της επόμενης περιόδου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις το επόμενο διάστημα για την εξέταση των θεμάτων που αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης του στρατηγικού επενδυτή.

Read 1050 times