Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στον Λιμένα Θεσσαλονίκης

Την ΟΛΘ ΑΕ επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο. Στο κτίριο Διοίκησης της εταιρίας, τους Υπουργούς υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Μακρής, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Ο κ. Μέλλιος επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα που ήδη έχει αναπτυχθεί με το νέο Υπουργό, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να προχωρήσουν τα υψίστης για το λιμάνι και τη σχέση του με την πόλη τρέχοντα θέματα. Ο κ. Μακρής από την πλευρά του εστίασε στα μείζονα θέματα του Λιμένα Θεσσαλονίκης, που είναι η επέκταση του 6ου Προβλήτα, η σύνδεση με τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα και βεβαίως τα ζητήματα διασφάλισης των εργαζομένων στα κείμενα της σύμβασης παραχώρησης ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης.

Ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε ότι πιστεύει στον ουσιαστικό διάλογο και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να προχωρήσουν τα θέματα άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, το λέω από τη ψυχή και από τη συνείδησή μου» είπε, συμπληρώνοντας ότι έχει δώσει προτεραιότητα σε όλα όσα τέθηκαν για να μη χάσει ο Λιμένας Θεσσαλονίκης αυτή την ευκαιρία. Επεσήμανε τη σημασία του λιμανιού για τη χώρα, τονίζοντας την ανάγκη των επενδύσεων και της προστασίας των εργασιακών σχέσεων. Διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους και έχει δώσει προτεραιότητα στο θέμα των αναγκαίων προσλήψεων σε όλους τους οργανισμούς λιμένων μέσω ΑΣΕΠ.

Τα μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ έθεσαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λιμανιού, το master plan, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς τη σημασία του λιμανιού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Read 488 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας