Επίσκεψη του Πρέσβη της Λετονίας στο Λιμένα Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, ο Πρέσβης της Λετονίας στη χώρα μας, κ. Maris Klisans πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Λιμένα Θεσσαλονίκης. Στο κτίριο της Διοίκησης τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, κ.κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος και Δημήτριος Ρούτος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις των τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και οι δυνατότητες ενίσχυσης του ρόλου των λιμένων των δύο χωρών στο παγκόσμιο δίκτυο. Διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων είναι ότι το κοινό σημείο και ταυτόχρονα σημαντικό πλεονέκτημα τον Λιμένα Θεσσαλονίκης και του Λιμανιού της Ρίγα, του σημαντικότερου λιμανιού της Λετονίας, είναι η απευθείας σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια της Λετονίας θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών συναντήσεων και συζητήσεων.

 

Read 318 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας