Εφαρμογή προβλέψεων του κώδικα ISPS

Η Μύκονος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είτε ταξιδεύοντας με κρουαζιερόπλοια είτε με το εκτεταμένο δίκτυο ακτοπλοΐας. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου έχει ως κύριο στόχο όλο και περισσότερο, την προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (Value Added Services – VAS), η οποία αυξάνει τις οικονομικές επιδόσεις και την ελκυστικότητά τους σε υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες συνεισφοράς στην οικονομία του τόπου.

Στο πλαίσιο των υφιστάμενων πρακτικών, θεωρήσαμε αναγκαίο να δώσουμε προτεραιότητα στην Ασφάλεια των Λιμενικών Εγκαταστάσεων και των επιβατών. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή προβλέψεων του κώδικα ISPS.

Τηρώντας κατά βήμα τις διαδικασίες ασφάλειας ο νέος επιβατικός σταθμός της Μυκόνου εξοπλίζεται με νέο μηχάνημα επιθεώρησης ακτίνων Χ μοντέλο XIS-5335 της εταιρείας Astrophysics Inc. σε συνεργασία με την εταιρεία Intertech A.E ακολουθώντας κορυφαία τεχνολογία λογισμικού και υλικού εφόσον η εταιρεία Astrophysics (Η εταιρεία εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και διατηρεί μια παγκόσμια παρουσία με την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας παγκοσμίως) καθίσταται ηγετική στην καινοτομία και την ποιότητα. Το μηχάνημα έχει τοποθετηθεί σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων πρεσβειών, αεροδρομίων, λιμένων, δικαστηρίων και σχολείων, καθώς και εταιρικών και ιατρικών χώρων.

Υποστηριζόμενη από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την έδρα της βιομηχανικής ζώνης της πόλης της Καλιφόρνιας, η εταιρεία σχεδιάζει τεχνολογία αιχμής για την ανίχνευση όπλων και λαθρεμπορίου για μεταφορές, λιμάνια, σύνορα, υποδομές ζωτικής σημασίας και άλλες βιομηχανίες που παρουσιάζουν κινδύνους για την ασφάλεια. Με πάνω από 100 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στον κλάδο, η Astrophysics έχει την εκτεταμένη γνώση με έμφαση στην βιομηχανία των μηχανημάτων ακτίνων Χ.

Το XIS-5335 είναι ένα μικρό αλλά ισχυρό σύστημα επιθεώρησης ακτίνων Χ με μέγεθος σήραγγας 53,3 cm x 35,6 cm (21,0 "x 14,0"). Το XIS-5335S είναι το ιδανικό σύστημα για την προβολή αντικειμένων μικρής κλίμακας με αυξημένη διείσδυση, αποκαλύπτοντας υγρές εκρηκτικές ύλες, IEDs, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά και όπλα.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Όλα τα συστήματα επιθεώρησης ακτίνων Χ της εταιρείας Astrophysics Inc. είναι εξοπλισμένα με Διαγνωστικά σε πραγματικό χρόνο, μια μοναδική λειτουργία της εταιρείας Astrophysics Inc. που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την λειτουργικότητα του συστήματος. Εάν ζητηθεί, η εταιρεία Astrophysics Inc. είναι επίσης σε θέση να συνδεθεί στο σύστημά του μηχανήματος από τα κεντρικά της γραφεία στις Η.Π.Α και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προβλήματα από απόσταση.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗΣ 6 ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Μια αποκλειστική επιλογή της εταιρείας Astrophysics Inc. είναι η έγχρωμη απεικόνισή 6, η οποία επιτρέπει στους χειριστές να προβάλλουν προβαλλόμενα αντικείμενα σε 6 χρώματα αντί των 3-4 χρωμάτων που προβάλουν τα υπόλοιπα μηχανήματα της αγοράς. Αυτή η δυνατότητα απεικόνισης χρησιμοποιεί ανάλυση ατομικού αριθμού για την εκχώρηση χρωμάτων με βάση την πυκνότητα του αντικειμένου.

PICTURE PERFECT

Αυτό το χαρακτηριστικό αναλύει δεδομένα εικόνας για να παρουσιάσει μια καθαρότερη, εικόνα. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Picture Perfect, μια εικόνα που περιέχει πολλαπλά, στρωματοποιημένα αντικείμενα θα γίνει επίπεδη και καθαρή για αυξημένη ορατότητα αντικειμένων. Το Picture Perfect μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη λειτουργία και είναι συνήθως το καλύτερο χαρακτηριστικό για να βελτιωθεί η συνολική διαύγεια της εικόνας και ο διαχωρισμός των αντικειμένων.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Intertech A.E ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η εγκατάσταση και η εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας, τόσο του συστήματος επιθεώρησης ακτίνων-Χ, όσο και η μεταφορά των δύο μαγνητικών πυλών που διέθετε το ΔΛΤΜ στο φυλάκιο ελέγχου του Νέου Λιμένα Τούρλου.

Read 1366 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς