Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου (Κατάκολο)

  • Το Κατάκολο αποτελεί το λιμάνι του Πύργου, πρωτεύουσα της Ηλείας. Παρόλο το μικρό του μέγεθος είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι που ιδρύθηκε το 1857 για να εξυπηρετήσει εμπορικούς σκοπούς.
  • Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των αξιοθέατων που προσφέρει στον επισκέπτη, σήμερα είναι το 3ο σε κίνηση λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα, προσφέροντας παροχές ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού.
  • Το λιμάνι εκσυγχρονίζεται ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει την διαρκώς αυξανόμενη κίνηση κρουαζιεροπλοίων που αποβιβάζουν επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το λιμάνι του Πύργου

λειτουργεί ως λιμάνι προσέγγισης για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων. Διαθέτει τρεις προβλήτες για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων, η δυο για πλοία έως 300 μέτρα μήκος και η μια για πλοία έως 200 μέτρα μήκος. Το μέσο βάθος των προβλητών κυμαίνεται από 7,5μ. έως 10,5 μ.. Το λιμάνι Κατάκολου εφαρμόζει εγκεκριμένα Σχέδια Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ) στα πλαίσια του «Διεθνούς Κανονισμού Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων» (ISPS).

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Λ.Τ. Πύργου

 

  • Βαρουξής Λεωνίδας, Πρόεδρος.
  • Διονύσης Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος.
  • Ρομποτής Γεράσιμος, τακτικό μέλος.
  • Ευαγγελία Λουκοπούλου, τακτικό μέλος.
  • Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, τακτικό μέλος.
  • Λεωνίδας Δημουλιάς, τακτικό μέλος.
  • Ευστάθιος Κουκουνάρης, τακτικό μέλος, Λιμενάρχης Κατακόλου.

 

Ώρες λειτουργίας: 24 ώρες,365 ημέρες το χρόνο
Εφαρμογή κώδικα ISPS: ΝΑΙ
Διαχείριση απορ/των: ΝΑΙ
Διαχείριση υγρών απορ/των:  ΝΑΙ

Μήκος προβλήτας: 65μ x 40μ.
Αριθμός προβλητών:  3
Αγκυροβόλιο: -
Βάθος: 7,5μ - 10,5μ

Υπηρεσίες: Ρυμουλκά, πλοηγική υπηρεσία
Παροχή φρέσκου νερού: ΝΑΙ
Επιβατικοί Σταθμοί: -
Πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο:  75χλμ

Σταθμός Ταξί: ΝΑΙ
Σταθμός λεωφορείων: -
Σιδηροδρομικός Σταθμός: Σύνδεση με Αρχαία Ολυμπία
Απόσταση από κέντρο της πόλης:  -
Λοιπές υπηρεσίες: -

Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας