Ο.Λ.Λ. Α.Ε.: Συνεργασία Οργανισμού με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Οργανισμούς.

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. (Ο.Λ.Λ.Α.Ε.) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) , που είναι ΝΠΔΔ.

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων σε πλαίσιο κοινής συμφωνίας για την υλοποίηση Ερευνητικού Έργου.

Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του ΟΛΛ ΑΕ για συνεργασία και συνδρομή σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Οργανισμούς.

Ο ΟΛΛ ΑΕ συνεργάζεται και στηρίζει το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Αισθητήρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάπτυξη πειραματικών δραστηριοτήτων, ενώ φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του το Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ανάλογη συνεργασία υπάρχει και με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για το εξελισσόμενο πρόγραμμα εντομολογικής παρακολούθησης.

Τέλος, ο ΟΛΛ ΑΕ συμμετέχει από κοινού με κοινοπραξία επιστημονικών Φορέων και εταιρειών στο Ερευνητικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Undersec», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του «Horizon Europe 2022» και ήδη έχει εκταμιεύσει το μεγαλύτερο μέρος της αναλογούσης χρηματοδότησης

Read 87 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς