ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-11-2013 (Ο.Λ.ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Aleksandroupoli_Logo

Αλεξανδρούπολη 6-11-2013

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης είχαν την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Σταυράκογλου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο.

Θέμα της συνάντησης ήταν, η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση του Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Σταυράκογλου τόνισε ότι: «Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί την αφετηρία ανταπόκρισης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στον ρόλο που του αρμόζει στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει να επιφέρει μεγάλες δομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία με άμεσες οικονομικές αλλά και κοινωνικές ωφέλειες, οι οποίες έχουν αναλυθεί πολλάκις.»

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης σε δηλώσεις του είπε : «Ξεκινάμε σήμερα ώστε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να παίξει τον ρόλο που πρέπει στον εθνικό σχεδιασμό και προχωράμε στην ολοκλήρωση των υποδομών και των συνδυασμένων μεταφορών. Επόμενος στόχος είναι η δημοπράτηση και της οδικής σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία.»

Για την έναρξη του έργου, τυπικά και ουσιαστικά, μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος υπογραμμίζοντας «Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελεί εθνική και κορυφαία επιλογή για την ανάπτυξη του άξονα Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, γιατί μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μπορούν τα εμπορεύματα να παρακάμπτουν τον Βόσπορο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 1 χρόνο.»

Το παρόν έδωσε μετά από πρόσκληση και ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Σκεύας, κατά την θητεία του οποίου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση του Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης». Ο κ. Σκεύας τόνισε ότι «το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε ένα όραμα που επιτέλους ξεκινάει και θα δώσει πνοή όχι μόνο στο λιμάνι, αλλά και σε όλη την οικονομία της περιοχής.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ.Γεωργία Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Ζησάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Σταύρος Καβαρατζής, ο ανάδοχος εργολάβος του έργου κ. Δημήτριος Παπανικολάου και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 1735 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας