Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά για πρώτη φορά

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  στα Χανιά για πρώτη φορά

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ...

Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Ο.Λ.Β. Α.Ε.:  Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σωκράτη Αναγνώστου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

O.Λ.Η. Α.Ε.: Στατιστικά κρουαζιέρας α΄ τετραμήνου 2024

Με 30% αύξηση στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο 2024 και τρία κρουαζιερόπλοια την 30/04/2024, αποχαιρέτησε ο Απρίλιος το λιμάνι Ηρακλείου.

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Ο.Λ.Ε. Α.Ε.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών από τον ΟΛΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, ειδικά προσαρμοσμένο για τους εργαζόμενους στον Λιμένα Ελευσίνας, διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στον συνεδριακό χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Ε.Κ.Ε.Δ.Δ.Α.), την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024. Η δράση υλοπο...

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τη Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

Με 30% αύξηση στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο 2024 και τρία κρουαζιερόπλοια την 30/04/2024, αποχαιρέτησε ο Απρίλιος το λιμάνι Ηρακλείου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, ειδικά προσαρμοσμένο για τους εργαζόμενους στον Λιμένα Ελευσίνας, διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, στον συνεδριακό χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Ε.Κ.Ε.Δ.Δ.Α.), την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των μέτρων για την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών σε χώρους του Ο.Λ.Ε. ΑΕ .

Σκοπός του χρήσιμου Προγράμματος είναι η εκπαίδευση εργαζομένων σε θέματα Πρώτων Βοηθειών ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν περιστατικά τραυματισμού, ασθένειας ή και μικροτραυματισμών, τα οποία συμβαίνουν συχνά στους χώρους εργασίας, μέχρι να παρασχεθεί πλήρης ιατρική βοήθεια.

Το Πρόγραμμα παρακολούθησαν εργαζόμενοι του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, μέλη του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ελευσίνας, καθώς και φοιτητές από το Ε.Κ.Ε.Δ.Α, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στα εξής:

• Βασική Θεωρία: Αρχές της πρώτης βοήθειας, αναγνώριση και αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, χρήση βασικών εργαλείων πρώτων βοηθειών.

• Ασκήσεις Πρακτικής Άσκησης: Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), εφαρμογή πιέσεων σε περιπτώσεις αιμορραγίας.

• Ειδικές Καταστάσεις: Πρώτες Βοήθειες για την αντιμετώπιση τραυματισμών σε εργατικό περιβάλλον, παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων.

• Νομοθεσία και Κανονισμούς: Ενημέρωση για τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και για τους κανονισμούς ασφαλείας και υγείας στην εργασία που αφορούν τον Λιμένα Ελευσίνας.

• Αξιολόγηση και Πιστοποίηση: Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν στα θεωρητικά μαθήματα και στις πρακτικές ασκήσεις και έλαβαν σχετική πιστοποίηση.

Την πρωτοβουλία του Ο.Λ.Ε. ΑΕ χαιρέτισαν ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Ελευσίνας Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλης Μπικάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Δ.Α. κ. Βαγγέλης Λίγγος, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ελευσίνας κ. Άγγελος Κυρατζής.

 

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, βρέθηκαν το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κι Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Νομού και συνεργάτες του, συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτη Αναγνώστου, για θέματα λιμενικής πολιτικής που απασχολούν τον λιμένα κι άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση του λιμένος μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Μαγνησίας και το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα. Μάλιστα ο υπουργός έθεσε και το θέμα ακυρώσεων των κρουαζιεροπλοίων στον λιμένα Βόλου, εξαιτίας της κατάστασης του λιμένος και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή σεζόν. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το ΤΑΙΠΕΔ, για να ολοκληρωθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται να γίνουν.

Επιπλέον, ο κ. Αναγνώστου, παρέδωσε στον υπουργό έγγραφα αιτήματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων, στη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στις μη μισθολογικές παροχές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι κι έθεσε την ανάγκη δημιουργίας ελεύθερης ζώνης στο λιμάνι, την ανάγκη σιδηροδρομικής σύνδεσης και εισόδου του σιδηροδρόμου στο λιμένα και στις προβλήτες, καθώς και την προώθηση της πρωτοβουλίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας

Να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα γραφεία του ΟΛΒ, ακολούθησε επίσκεψη στον εμπορικό λιμένα.

 

Διαδραστικό εργαστήριο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στα ελληνική λιμάνι πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Το ερευνητικό έργο με τίτλο «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας για τα ελληνικά λιμάνι – Reports» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλοντος και Καινοτόμες Δράσεις 2022 – Άξονας Προτεραιότητας 4 «Έρευνα και Εφαρμογή» με συνολικό προϋπολογισμό 199.647 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο του Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κ. Αμαλία Πολυδωροπούλου επιστημονικά υπεύθυνη του έργου ResPorts, αναφέρθηκε στις δράσεις που πρέπει να γίνονται για να είναι ανθεκτικό ένα λιμάνι από άποψη υποδομών από άποψη λειτουργικότητας, διευκρινίζοντας ότι για το συγκεκριμένο έργο που μετέχει το Πανεπιστήμιο, γίνονται «ζωντανά εργαστήρια» στο λιμάνι Χίου, στον λιμένα Βόλου και στον λιμένα Ηρακλείου. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα εργαλείο λήψης απόφασης που να μπορεί να βοηθά τις τοπικές Αρχές και τους πολίτες για να μπορέσουν να αντιδράσουν και να προετοιμαστούν καλύτερα ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές περιπτώσεις από φυσικά φαινόμενα» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πολυδωροπούλου.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία σημείωσε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο πλαίσιο προγραμματικής, θα ξεκινήσουνε μελέτες στις εννέα λεκάνες απορροής και στον Παγασητικό καθώς και έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των νερών, ενώ πρόσθεσε ότι, ήδη ξεκίνησαν έργα τοπογράφησης και προχωράνε μόνιμα έργα αποκαταστάσεων, για την προστασία του λιμένος αλλά και μικρότερων λιμένων, που θα λειτουργήσουν και προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση – ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι, αναμένει ο λιμένος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα και τα αποτελέσματα του έργο που εκπονεί το Πανεπιστήμιο. Αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Βόλου από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κι είχαν ως αποτέλεσμα 700.000 κυβ. προσχώσεων να βρίσκονται στον λιμένα Βόλου, προσθέτοντας ότι το έργο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται στις προσπάθειες που γίνονται για να γίνει «ανθεκτικό». Επίσης, τόνισε ότι ο λιμένας Βόλου, χωροτακτικά, βρίσκεται στην εκβολή δύο χειμάρρων, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε τα ποτάμια να μετατραπούν σε «αμμοκράτες» συγκρατώντας τα χώματα κι ως εκ τούτου περιορίζοντας μεγάλα προβλήματα, από αντίστοιχες θεομηνίες στο μέλλον.

Αποδεικνύοντας ότι ο λιμένας Βόλου διαθέτει τα εχέγγυα για την εδραίωση δραστηριότητας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την πόλη, τη Δευτέρα 15 Απριλίου και τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, εκφορτώθηκαν πάνω από 1.000 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου.

Αφού προηγήθηκαν όλες, οι απαραίτητες ενέργειες από το Ναυτικό Πρακτορείο Παπαγεωργίου, τους εκπροσώπους της J.VENETOS & Co LTD, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ, τους Λιμενεργάτες Βόλου και το Τελωνείο Βόλου, η ΚΙΑ ΑΒΕΕ ΕΛΛΑΣ εκφόρτωσε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, 473 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με το πλοίο, Ro-Ro “ SANG SHIN “ μήκους 180 μέτρων προερχόμενο από το KOPER της Σλοβενίας.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, η ΚΙΑ ΑΒΕΕ ΕΛΛΑΣ και η HUNDAI HELLAS, εκφόρτωσαν 657 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 451 ΚΙΑ και 260 HUNDAI. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με το πλοίο, Ro-Ro “ GRAND HERO “ μήκους 200 μέτρων προερχόμενο από Τουρκία και με προορισμό τη Σλοβενία.

Τα αυτοκίνητα τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμένα Βόλου και μεταφέρθηκαν με ειδικά φορτηγά στους τελικούς προορισμούς, άμεσα και με ασφάλεια.

Μάλιστα σύμφωνα με τους διαχειριστές του Ναυτικού Πρακτορείου κ.κ. Χάγια Χρήστο και Μηνάογλου Χρήστο έχει δηλωθεί ενδιαφέρων για περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μετά το Πάσχα αναμένονται και νέες εκφορτώσεις στον λιμένα Βόλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε μεταξύ άλλων «Το λιμάνι του Βόλου ξεκίνησε από πέρυσι δυναμικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μια προσοδοφόρα δραστηριότητα για τον λιμένα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η δραστηριότητα αυτή σε συνδυασμό με άλλες εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες logistics προσδίδουν πλεονεκτήματα στο λιμάνι και οφέλη στην πόλη του Βόλου. Το πιο σημαντικό όμως για να στηρίζουμε την αύξησης της εμπορικής μας δραστηριότητας είναι να δημιουργηθεί ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι μας την οποία θεωρώ απαραίτητη».

Σε μία λαμπρή βραδιά, σε κεντρικό ξενοδοχείο, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, απονεμήθηκαν την Δευτέρα 15/4/2024 τα Βραβεία Tourism Awards 2024, με τη συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων, επιχειρηματιών του κλάδου του Τουρισμού και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα βραβεία - θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

Ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες, Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία Συνεργατικότητα Δημιουργία και Ενίσχυση της συνεργατικότητας φορέων και επιχειρήσεων, με τον τίτλο υποψηφιότητας (Heraklion Port Local Μarket «Εκθετήριο-πωλητήριο τοπικών προϊόντων στον σταθμό Κρουαζιέρας Λιμένα Ηρακλείου».

Τις υποψηφιότητες στις συνολικά 10 κατηγορίες των βραβείων αξιολόγησε κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς και επαγγελματίες των επιμέρους τομέων αξιολόγησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης με αφορμή την ίδια την βράβευση από τον κορυφαίο θεσμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός πως πέραν της μέγιστης σημαντικής αναγνώρισης της δουλειάς του ΟΛΗ για την τουριστική ανάπτυξη, αναδείχθηκε μέσα στην καρδιά του κόσμου του τουρισμού για μία ακόμη φορά.

Τα Tourism Awards 2024 διοργάνωσε η Boussias Events, και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αλλο ένα ακόμα βραβείο απενεμήθη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου την Τρίτη 16 Απριλίου στο 9ο Συνέδριο Our Ocean στην Αθήνα όπου τέσσερα λιμάνια βραβεύτηκαν για την συνεισφορά τους στο «Mission Ocean” . Τα λιμάνια της Αμβέρσας-Μπριζ, της Ραβέννας, του Ηρακλείου και του Γαλαταπορτ αναδείχθηκαν νικητές ως αναγνώριση της συμβολής τους στην αποστολή της ΕΕ «Αποκαταστήστε τον Ωκεανό μας και Waters μέχρι το 2030.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε συνεργασία με την BlueMissionMed, τη συντονιστική δράση υποστήριξης του Mission Mediterranean Lighthouse.

Στην κατηγορία Οικολογική Συνείδηση και Προσωπικότητα το Λιμάνι του Ηρακλείου απέσπασε το βραβείο για την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο, δήλωσε ότι ο ΟΛΗ με τις οραματικές του στρατηγικές υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση με δράσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός πράσινου λιμανιού και ενεργειακού κόμβου και με έμφαση σε πρωτοβουλίες βιώσιμης κινητικότητας. Συνδέοντας τους ανθρώπους και τους τόπους με τις απαραίτητες λύσεις και γνώσεις, το Λιμάνι του Ηρακλείου συνεχίζει να αναπτύσσει και να προωθεί δράσεις και καινοτόμες λύσεις για την κλιματική αλλαγή με εναλλακτικές πρακτικές για την πρόληψη της ρύπανσης με απώτερο στόχο την μετάβαση για ένα φιλικό πράσινο ενεργειακό λιμάνι.

Τα βραβεία έρχονται σε μια εποχή που η υποστήριξη και η αναγνώριση της Mission Ocean και των στόχων της αυξάνεται παντού με όλο και περισσότερο ενδιαφερόμενους να υποστηρίζουν και να μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές για την αποκατάσταση των ωκεανών και των θαλασσών .

18 Απριλίου 2024. Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε ως εκθέτης στην 1η Έκθεση «Logistics & Transports Expo» που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου των οδικών, σιδηροδρομικών και λιμενικών μεταφορών και των logistics, του πολιτικού, του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων με κύριο θέμα τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στην Έκθεση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang και άλλα στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να συζητήσουν για τα κρίσιμα ζητήματα του μεταφορικού κλάδου, τις νέες τάσεις που δημιουργούνται στην αγορά και κυρίως για τον σημαντικό ρόλο της χώρας και της Βόρειας Ελλάδας και Θράκης, η οποία λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί έναν βασικό διαμετακομιστικό κόμβο, ο οποίος διαρκώς αναπτύσσεται και σημειώνει μεγάλη δυναμική και νέες δυνατότητες.

Η ΟΛΠ Α.Ε. και το λιμάνι Πειραιά, στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την καθιέρωση της χώρας και την ανάδειξή της παγκοσμίως ως ένα σημαντικό επιχειρηματικό και μεταφορικό κέντρο.

 

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.
Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης, σε όλο το φάσμα των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανήκει στο δίκτυο “ECO PORTS”, κατέχει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://olp.gr

 

Page 1 of 149
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς