ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-09-2014 (Ο.Λ.ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΛΗΣ)

OLA logo el SMALL

Αλεξανδρούπολη 26-09-2014

ΘΕΜΑ: «Ο Ο.Λ.Α. και το 9ο Δημοτικό Σχολείο τίμησαν την Ημέρα Ναυτιλίας»

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας που έχει καθιερωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, σε μία προσπάθεια ενημέρωσής τους για την λειτουργία του λιμένα, τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα και τη σπουδαιότητα της, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία και κυρίως την ευαισθητοποίησή τους για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον εμπορικό προβλήτα όπου ενημερώθηκαν για την φόρτωση – εκφόρτωση υλικών και τη μεταφορά τους, στην ιχθυόσκαλα για την διαδικασία αλίευσης – συντήρησης – ελέγχου και διάθεσης των προϊόντων και τέλος επισκέφτηκαν τη νέα έδρα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που αφορά όλο το ναυτιλιακό κλάδο, το αλιευτικό κόσμο, το θαλάσσιο περιβάλλον, τις παράκτιες περιοχές και κυρίως τη νέα γενιά που αποτελεί τον καλύτερο αγγελιοφόρο για την περιβαλλοντική συνείδηση.

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης χαιρετίζει την Ημέρα αυτή και εύχεται σε όλους πάντοτε Ασφαλή Ταξίδια σε Καθαρές Θάλασσες!


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Read 1792 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας