ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ [14-11-2011]

logo_ELIMEΣυνεκλήθη σήμερα στο μέγαρο του Ο.Λ.Π., η πρώτη κοινή σύσκεψη των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας και των Φορέων και Εταιρειών της Τουριστικής βιομηχανίας και της θαλάσσιας περιήγησης, με  πρωτοβουλία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

Στην κοινή συνάντηση παρέστησαν  ο Υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και  Λιμενικής Πολιτικής κ. Θάνος Πάλλης, οι οποίοι και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους φορείς. Ο κ. Θ. Πάλλης παρουσίασε επίσης τις απόψεις της Γ.Γ.Λ.Λ.Π. για τα θεσμικά θέματα της κρουαζιέρας. Κεντρικός εισηγητής υπήρξε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ.  Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος έθεσε και τα κύρια θέματα της συνάντησης, (Ασφάλεια, τιμολόγηση, υπηρεσίες ποιότητας, υποδομές) πάνω στα οποία  ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων.

Στην κοινή σύσκεψη έλαβαν μέρος τα λιμάνια κρουαζιέρας (Πειραιώς, Θεσ/νίκης, Πάτρας, Βόλου, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κέρκυρας, Κατάκολου, Μυκόνου, Θήρας, Ρόδου, Κω, Σούδας, Πάτμου και Λαυρίου), εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ κ. Α. Ανδρεάδης, του ΝΕΕ κ. Γ. Γράτσος, της ΚΕΔΚΕ κ. Ι. Δεκαβάλας, της ΣΕΕΝ κ. Α. Καλούδης, των Επιμελητηρίων, της ΔΝΕ κ. Ι. Αρβανίτης, της ΕΠΕΣΤ κ. Α. Στελιάτος και από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο κ. Ν. Βερνίκος. Από την πλευρά των επιχειρήσεων κρουαζιέρας συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας(Carnival, R Caribbean, MSC, Louis, Costa, Inscape, Seaways, Intercruise, Silverseas, Donomis, Navigator, Κύμη και Αμφιτρύων)

Στην κοινή συνάντηση, μετά την ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές κρουαζιέρας το 2013 και 2014 αποφασίσθηκε (α) η κοινή συνάντηση να διεξάγεται δύο φορές ετησίως(Μάρτιο και Σεπτέμβριο)με συντονιστές την ΕΛΙΜΕ και τον ΣΕΤΕ, (β) να συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα η Τεχνική Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας της ΕΛΙΜΕ για να επεξεργασθεί τα θέματα εφαρμογής του 2012, (γ) να τεθούν όλα τα θεσμικά θέματα για τη συγκρότηση Αρχής Λιμένων στα συναρμόδια Υπουργεία και (δ) να αποφασισθεί στο επόμενο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. η τιμολογιακή πολιτική μεγάλων πελατών.

pdf-icon pdf-icon pptx_win
Ανακοίνωση Τύπου Εισήγηση Γ. Ανωμερίτη

Παρέμβαση Θάνου Πάλλη
(ΓΓΛΛΠ) 


 

Read 2722 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς