ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-01-2013 (Ο.Λ. Πειραιως)

Piraeus_Logo

Πειραιάς 11-01-2013

Με εκπροσώπους φορέων της Μυτιλήνης συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Γιώργος Ανωμερίτης, με κύριο θέμα ενδιαφέροντος την ανάπτυξη των πολιτικών κρουαζιέρας και στο νησί της Λέσβου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Παύλος Βογιατζής, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, η Γεν. Γρ. της Περιφέρειας κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης. Για το θέμα αυτό υπήρξε ειδική επικοινωνία τόσο με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, όσο και με τον Γ.Γ. του ΥΝΑ κ. Κων/νο Μουτζούρη.

Στη σύσκεψη αυτή συμφωνήθηκε, πέρα από την όποια βοήθεια ή συνδρομή στη λειτουργία του λιμενικού σταθμού Πέτρας ως πύλης τουριστικής διέλευσης, να συνυπογραφεί Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ φορέων Λέσβου (Περιφέρεια, Δήμος, Λιμενικό Ταμείο και Επιμελητήριο), του ΟΛΠ Α.Ε. και της θυγατρικής του OΛΠ Consulting & Logistics A.E., με στόχο τη σύνταξη ενός master-plan και των επιμέρους δράσεών του για το λιμενικό σύστημα της Λέσβου, με έμφαση στις υποδομές και τις λειτουργίες κρουαζιέρας.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon


Read 1955 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς