Προέγκριση έργου “SaBS” στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας

Προέγκριση έργου “SaBS” στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Basin CBC Programme) 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν προς υλοποίηση στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Basin CBC Programme), η πρόταση που σχεδίασε και υπέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εντάσσεται μέσα στα 23 έργα τα οποία έχουν επιλεγεί προς χρηματοδότηση.

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ως επικεφαλής εταίρος του συνεργατικού σχήματος στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Αθλητικός – Αλιευτικός Σύλλογος “Glarus” από την Βουλγαρία και το Διεθνές Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και Πολιτικών Αναλύσεων (ICSRPA) από την Γεωργία, αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός έργου το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύου συνεργαζόμενων φορέων για την ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του έργου SaBS – Sailing across the Black Sea, συνολικού προϋπολογισμού 1.237.786,24 ευρώ, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη νέων σύγχρονων υποδομών για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Οι υποδομές αυτές σε συνδυασμό με τις δράσεις δικτύωσης-προβολής που περιλαμβάνονται στο έργο SaBS στοχεύουν στην ενίσχυση των ροών Τουριστικών Σκαφών με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας.

 

 

 

Read 450 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας