Ολοκληρώνονται οι εργασίες φωτοσήμανσης του διαύλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες φωτοσήμανσης του νέου διαύλου λιμένα Αλεξανδρούπολης, που εκτελούνται από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού. Ήδη, έχουν υλοποιηθεί οι εργασίες υδρογράφησης του διαύλου με μέριμνα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, καθώς και η μεταφορά του συνόλου του απαραίτητου φαρικού υλικού φωτοσήμανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία πόντισης 14 νέου τύπου φωτοσημαντήρων (τεχνολογίας LED) κατά μήκος του διαύλου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Οκτωβρίου.

Με τις εργασίες φωτοσήμανσης ολοκληρώνεται πλέον το αντικείμενου του έργου «Ολοκλήρωση εργασιών εκβάθυνσης και εκσκαφής διαύλου λιμένα Αλεξανδρούπολης», καθώς υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2015 έχουν περατωθεί οι εργασίες εκσκαφών με τις οποίες μεταξύ άλλων, έχει εξασφαλιστεί η θαλάσσια πρόσβαση στον λιμένα Αλεξανδρούπολης μέσω διαύλου συνολικού μήκους 3.5 χλμ, ελάχιστου καθαρού πλάτους 160μ και βάθους 12,50μ (ΜΣΘ).

Η φωτοσήμανση του διαύλου αποτελεί στοιχείο που ενισχύει την ασφαλή ναυσιπλοΐα από και προς το λιμάνι, καθώς με την ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης, ο λιμένας Αλεξανδρούπολης καλείται ήδη να εξυπηρετήσει αυξημένη ζήτηση ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης εμπορικών πλοίων μεγάλης χωρητικότητας και έμφορτου βυθίσματος.

Read 764 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας