ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-04-2014 (Ο.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Hrakleio_Logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 28-04-2014

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα στον κλάδο της κρουαζιέρας. Σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας αποτελεί τόσο η ποιοτική αναβάθμιση του όσο και η ενίσχυση της ποικιλομορφίας του. Τα δύο αυτά στοιχεία μπορούν να συντελέσουν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί στρατηγικό στόχο της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής.

Στα πλαίσια αυτά ο ΟΛΗ συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια προσέλκυσης σημαντικού αριθμού επισκεπτών από νέες χώρες-αγορές, όπως αυτές της Ρωσίας, του Ισραήλ και της Κίνας, τόσο σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όσο και με την Περιφέρεια Κρήτης. Έτσι, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ συνόδευσε στο ταξίδι τους από τον Πειραιά στα Χανιά τους Κινέζους πολίτες, που αποφάσισαν να τελέσουν τους γάμους τους στη Κρήτη.

Παράλληλα σήμερα, επιθυμώντας να αναδείξουμε την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, προχωρήσαμε στην προσφορά αναμνηστικών δώρων, στα 16 ζευγάρια κινέζων πολιτών, που επέλεξαν την Κρήτη για να τελέσουν τον γάμο τους, κατά την αναχώρησή από το λιμάνι του Ηρακλείου. Τα δώρα, σε μια σεμνή τελετή στην σκιά του Μινωικού πολιτισμού, προσέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κύριος Ιωάννης Μπρας, ο οποίος και ευχήθηκε στους νεόνυμφους.

Είναι γνωστοί οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και η επιλογή του νησιού μας για την τέλεση των «τριανταφυλλένιων γάμων», όπως λέγονται, είναι η καλύτερη προβολή για την Κρήτη και για την Ελλάδα κατ’ επέκταση. Η συγκεκριμένη δράση, όπως και άλλες μορφές «θεματικού» τουρισμού, είναι η κατάλληλη προσέγγιση μιας ώριμης και σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας που επιδιώκει μεγαλύτερα οφέλη μέσα από την διαφοροποίηση, την εξειδίκευση και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και όχι μέσα από πεπερασμένων δυνατοτήτων μορφές «μαζικού φτηνού» τουρισμού.


pdf-icon

Δείτε το Δελτίο Τύπου 

 

 

 

 

Read 1826 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς