Ολοκλήρωση της δράσης ενημέρωσης για το έργο URBAN WASTE του προγράμματος HORIZON 2020 στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Καβάλας “Απόστολος Παύλος”, η λειτουργία του περιπτέρου ενημέρωσης του κοινού (info kiosk) για το έργο URBAN WASTE. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολίτες και επισκέπτες της πόλης της Καβάλας ενημερώθηκαν για τα μέτρα μείωσης των απορριμμάτων τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου καθώς και για τους κανόνες ανακύκλωσης με τη διανομή και ενημερωτικών φυλλαδίων. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, προκειμένου να αποτυπωθεί το πόσο διαδεδομένη είναι η δράση της ανακύκλωσης αλλά και το πως ο τουρισμός επηρεάζει τον όγκο των απορριμμάτων ο οποίος παράγεται στην πόλη της Καβάλας.

Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου εγκατάστασης κάδων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε κάδου) στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας το οποίο υλοποιείται από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Προτρέπουμε τους τουρίστες της πόλης και τους πολίτες της Καβάλας να εφαρμόζουν το μέτρο της χωριστής ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας στους μπλε κάδους πλέον και στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας. Για παράδειγμα, πλαστικά μπουκάλια νερού, αλουμινοκουτάκια αναψυκτικών, γυάλινα μπουκάλια, χάρτινα κουτιά, χωρίς υπολείμματα υγρών, αναψυκτικών, χυμών, καφέ κλπ, πρέπει να απορρίπτονται μόνο στους μπλε κάδους. Αντίθετα, λερωμένα χαρτιά, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή και συσκευασίες με υπολείμματα π.χ. από καφέ πρέπει να απορρίπτονται στον μαύρο κάδο.

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο του έργου Urban Waste το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ορίζοντας 2020» ενώ η προμήθεια και εγκατάσταση των κάδων ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της ΟΛΚ ΑΕ.

 Πληροφορίες για το έργο URBAN WASTE μπορούν να βρεθούν στον ακόλουθο δεσμό: http://www.urban-waste.eu/

Read 1026 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς