ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-11-2014 (Ο.Λ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

corfu_logo

 

ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) με πρωτοβουλία τόσο του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. όσο και του Κρουαζιερόπλοιου Costa Fascinosa της εταιρείας Costa Crociere S.p.A. ζώσα άσκηση ασφαλείας για την αντιμετώπιση υποτιθέμενης τρομοκρατικής απειλής στο ελλιμενισμένο στη Λιμενική Εγκατάσταση Κρουαζιερόπλοιο Costa Fascinosa.

Στην άσκηση συμμετείχαν όλο το προσωπικό του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. καθώς και υπηρεσίες και φορείς όπως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, o Δήμος Κέρκυρας, οι καβοδέτες, τα ρυμουλκά του Λιμένα με δυναμικό πέραν των 200 ατόμων, καθώς και το Κρουαζιερόπλοιο Costa Fascinoza με μεγάλο αριθμό αξιωματικών και μελών του πληρώματος που κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτός των άλλων, εκκένωσαν το πλοίο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Κατά την διάρκεια της άσκησης και της ενεργοποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΑΚΕΑ) του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. χρησιμοποιήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές μονάδες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κ.Λ. Κέρκυρας καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών και πυροτεχνουργοί της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Η επιτυχής υλοποίηση της άσκησης έγινε με την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή ολόκληρου του προσωπικού και της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ενώ ο σχεδιασμός και η οργάνωση της άσκησης πραγματοποιήθηκε από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. κ. Άρη Μπατσούλη, με την συνεργασία του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Ασφαλείας κ. Άγγελου Χειρδάρη, του Διοικητή της Ομάδας Ειδικών Αποστολών κ. Μιχάλη Κόλλια, του Υπεύθυνου Ασφαλείας του Κρουαζιερόπλοιου Costa Fascinoza και την συνδρομή της εταιρείας ΑΒΙΑΜΑΡ ΕΠΕ, σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. σε θέματα ασφαλείας.

H εν λόγω άσκηση ασφαλείας είχε μεγάλη επιτυχία και κατά τη διάρκεια της, εφαρμόστηκε για μια ακόμη φορά το Σχέδιο Ασφαλείας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ) και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. (ΣΑΚΕΑ). Η πραγματοποίηση της άσκησης αυτής αποτελεί απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας εναρμόνισης του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. με τις υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από την Ελληνική και Διεθνή Νομοθεσία για την Ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών εν γένει. Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων είναι, πως ο Λιμένας Κέρκυρας αποτελεί έναν εκ των πλέον οργανωμένων και ασφαλών λιμένων της Ελλάδος.


pdf-icon

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Read 1922 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς