ΟΛΚΕ

ΟΛΚΕ (86)

Σημαντική η παρουσία του Ο.Λ.ΚΕ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμανιών Κρουαζιέρας Μεσογείου & Παρακείμενων Θαλασσών (MedCruise), στο Κουσάντασι της Τουρκίας από 7 έως 10 Μαΐου 2019

Ο ΟΛΚΕ Α.Ε. έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την έγκριση των ακολούθων έργων στρατηγικής σημασίας (συνολικού προϋπολογισμού 2.463.360,19 Ευρώ) που είχε υποβάλει προς χρηματοδότηση στην περυσινή πρόσκληση των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια του Νέου Σταθμού Εξυπηρέτησης Επιβατών Κρουαζιέρας (Home Port) στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ.

Πέρας προσέλευσης 19:45 μ.μ.
Πληροφορίες: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ 2007-2013», έργο CARICA: Συνάντηση Εμπλεκόμενων Φορέων του έργου

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, στο πλαίσιο του ρόλου του ως εταίρου στο έργο «CARICA - Κεφαλαιοποίηση αξιόπιστων διατροπικών διασυνδέσεων της Αδριατικής- Ιονίου για την υποστήριξη του σχεδίου δράσης EUSAIR (Capitalization of Adriatic Ionian Reliable Intermodal Connections to support the EUSAIR Action Plan)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “IPA Adriatic: 2007-2013”, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της Συνάντησης Εμπλεκόμενων Φορέων (Stakeholders Meeting).

Αύξηση 15,2% παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια για το δεκάμηνο του ‘16 με 664.747 επιβάτες έναντι των 576.832 το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με 87.915 περισσότερους.

Οι προσεγγίσεις αντίστοιχα σκαρφάλωσαν τις 448 έναντι των 382 την περσινή χρονιά, σημειώνοντας αύξηση 17,3% με 66 κρουαζιερόπλοια περισσότερα.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας την Παρασκευή 08/10 συμμετείχε στις εργασίες του σεμιναρίου με θέμα την εφαρμογή βιώσιμων και καινοτόμων προγραμμάτων σε παράκτιες περιοχές που διοργάνωσε η επιτροπή των φυσικών πόρων της Ε.Ε. που διοργανώθηκε στο Hastings του Ηνωμένου Βασιλείου. H επιτροπή (ΝΑΤ Committee) - ομάδα μελών της επιτροπής των περιφερειών της Ε.Ε. (CoR – Committee of the Region) συντονίζει το έργο της ολομέλειας - μεταξύ άλλων και για θέματα θαλάσσιας πολιτικής και τουρισμού.

Ο αριθμός των επιβατών Κρουαζιέρας για τον Σεπτέμβριο σημείωσε άλλο ενα ρεκόρ για το λιμάνι της Κέρκυρας την φετινή περίοδο και ανήλθε σε 111.782 ημερήσιους επισκέπτες, με μια πληρότητα της τάξης του 85,2%.

Σταθερή θα παραμείνει η πορεία στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και τον μήνα Οκτώβριο με 60 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένοντας περίπου 85.000 επιβάτες. Φθάνοντας και επίσημα στην λήξη της τουριστικής σεζόν η αγοραστική κίνηση από τους επισκέπτες κρουαζιέρας θα ενισχύσει την τοπική αγορά επιβεβαιώνοντας ότι ο θαλάσσιος τουρισμός μετατρέπει την Κέρκυρα σε προορισμό όλων των εποχών / «All – Season Destination / Tourism».

Η ανοδική πορεία της Κρουαζιέρας με την δυναμική και αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια σαν τρόπος διακοπών αποτυπώνεται σε ένα μεγάλο βαθμό στις αφίξεις των επισκεπτών στο λιμάνι της Κέρκυρας με τον φετινό Αύγουστο να καταγράφει ένα ακόμα ρεκόρ με 129.685 – ένα ασύλληπτο ρεκόρ για το λιμάνι – με 34.000 επιβάτες περισσότερους σε σχέση με πέρυσι και 81 κρουαζιερόπλοια.

Συνάντηση με αφορμή την δημιουργία και ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στα λιμάνια του Τάραντα, του Δήμου Ναρντό και του Δήμου Γκαλλίπολης, της Κέρκυρας, των Παξών, Οθονών, Ερρείκουσας και Μαθρακίου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επιτυχές κρίνεται το διήμερο συναντήσεων του Ο.Λ.ΚΕ. την Δευτέρα 5/9 & Τρίτη 6/9 στην Νότια Ιταλία.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. με πρόσφατες αποφάσεις του, ενέκρινε αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για τον εξοπλισμό του με ακόμη ένα (1) μηχάνημα αιμοκάθαρσης καθώς και αίτημα του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας για προμήθεια δύο (2) αμφίβιων-πλωτών αμαξιδίων παραλίας.

Στο λιμανι της κερκυρας αφίχθησαν τον Ιουύιο 88.983 επιβάτες έναντι 96.238 πέρυσι, καταγράφοντας μειωση 7,5% με 7.255 λιγοτερους επιβάτες. Αφίχθησαν 57 κ/πλοία έναντι των 60 της περσινής χρονιάς με αντίστοιχη μειωση 5,0% με την πληρότητα να σημείωνει αύξηση ομως με 86,2% έναντι 85,9%.

Page 1 of 6
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας