ΟΛΠ Α.Ε.: Ισχυρή παρουσία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

11 Απριλίου 2022. Με ισχυρή παρουσία συμμετείχε η ΟΛΠ Α.Ε. στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την εμβληματική διοργάνωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο κορυφαίους ηγέτες από διάφορους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang συμμετείχε στο πάνελ «Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Κίνας και Περιφέρειας» συζητώντας με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα και εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και οικονομίας. Ο κ. Yu Zenggang τόνισε τις εμφανείς επιτυχίες της ΟΛΠ Α.Ε., οι οποίες είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας της ελληνικής και κινεζικής πλευράς και της άριστης αλληλεπίδρασης των δύο πολιτισμών. Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό άλμα στη διεθνή κατάταξη του Λιμένος Πειραιώς τα τελευταία χρόνια, οι πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις του για τα ζητήματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, καθώς και τα θεαματικά ετήσια αποτελέσματα της Εταιρείας, τα οποία ξεπερνούν κάθε προηγούμενη επίδοση, αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις ύπαρξης ορθού στρατηγικού σχεδιασμού και επιτυχούς υλοποίησής του. Ο κ. Yu Zenggang κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα επιτεύγματα του Λιμένος Πειραιώς έχουν ευρύτερη συλλογική σημασία, δεδομένων των μεγάλων αποδόσεων για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο Captain Weng Lin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης «Ενισχύοντας την Αποτελεσματικότητα και Βιωσιμότητα των Υποδομών», δήλωσε ότι για την επιτυχή υλοποίηση αποτελεσματικών και βιώσιμων έργων υποδομής, όπως στην περίπτωση του Λιμένος Πειραιώς, απαιτείται ένας συνδυασμός κρίσιμων παραγόντων. Αυτοί περιλαμβάνουν τις υψηλές επενδύσεις που υποστηρίζονται από τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με μια συλλογική προσέγγιση που φέρνει κοντά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε ένα πλαίσιο «win-win». Μέσω της παγκόσμιας τεχνογνωσίας της COSCO SHIPPING και των υπευθύνων του Λιμένος Πειραιώς, οι επενδύσεις αξιοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προς τη σωστή κατεύθυνση, οδηγώντας στην επέκταση και αναβάθμιση όλων των κρίσιμων λιμενικών υποδομών και δραστηριοτήτων, με εξαιρετικά αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και ενεργή συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική συνοχή με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού.

Read 389 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς