ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-10-2013 (Δημοτικο Λιμ.Ταμειο Μυκονου)

Mykonos_logo

Μύκονος 23-10-2013

Την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2013, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση της Ασκούσας καθήκοντα Δημάρχου Μυκόνου, κας Γρυπάρη Ειρήνης και του Αντιπροέδρου του Δ.Λ.Τ.Μυκόνου, κου Χαριτόπουλου Θεόδωρου με τους Προέδρους της Ε.ΛΙΜ.Ε. και MedCruise κους Ανωμερίτη Γεώργιο και Χατζάκο Σταύρο, αντίστοιχα.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση παρευρέθησαν στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε., όπως ο κος Τσίτουρας Θεόδωρος Διευθυντής Κρουαζιέρας, ο Περιφερειακός σύμβουλος κος Κουκάς Κων/νος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Μ. καθώς και τοπικοί παράγοντες της Κρουαζιέρας.

Βασικό θέμα της συνάντησης στο Δημαρχείο Μυκόνου ήταν η ενημέρωση για την υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά τη Στρατηγική Ανάπτυξης του Εθνικού Λιμενικού Συστήματος, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Δ.Λ.Τ. Μυκόνου, ως μέλος της Ε.ΛΙΜ.Ε.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση τονίσθηκε ότι η Μύκονος αποτελεί κομβικό σημείο στο Εθνικό Λιμενικό Σύστημα, τόσο ως προς την γεωγραφική της θέση, όσο και λόγω της προβολής της, ως διεθνής τόπος αναψυχής και για αυτό το λόγο το λιμάνι της έχει χαρακτηρισθεί «Λιμένας Διεθνούς Ενδιαφέροντος», με την ΚΥΑ 8315.2/02/07 (ΦΕΚ Β’ 202/16-02-2007 – «Κατάταξη Λιμένων»), και είναι το μοναδικό λιμάνι στις Κυκλάδες που βρίσκεται στην υψηλότερη κατάταξη λιμένων μαζί με τα λιμάνια των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε.

Αναλύθηκε η προοπτική μετασχηματισμού του Δ.Λ.Τ.Μ σε Α.Ε. κατόπιν συγχωνεύσεων με άλλα Δ.Λ.Τ. του νομού ή της περιφέρειάς μας, ταυτόχρονα τονίσθηκε η ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα εάν το Δ.Λ.Τ.Μ. μπορεί να μετασχηματιστεί σε ΑΕ αυτόνομα, άνευ συγχωνεύσεων και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής του να το κατέχει ο Δήμος Μυκόνου.

Συζητήθηκαν η αναγκαιότητα ύπαρξης Προγραμματικών Σχεδίων (Master Plan) στους Λιμένες τις Μυκόνου και ιδιαίτερα για τον Παλαιό Λιμένα καθώς και η ανάγκη ένταξης τόσο των ώριμων μελετών στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 με την ΕΕ για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν την υπάρχουσα υποδομή των λιμένων μας.

Την επόμενη ημέρα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου (Δ.Λ.Τ.Μ.) με αφορμή την θετική τουριστική χρονιά και τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου “Queen Elizabeth” προσκάλεσε τους εκπροσώπους της ΕΛΙΜΕ, MedCruise, ΟΛΠ Α.Ε. και τις τοπικές αρχές σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο και μετέπειτα δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους και τους τοπικούς παράγοντες της κρουαζιέρας στο Ξενοδοχείο Λητώ, προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν οι προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Μυκόνου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, το κρουαζιερόπλοιο “Queen Elizabeth” και το ξενοδοχείο Λητώ για την θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους, ιδιαίτερα δε τον κο. Πανταζόπουλο Χαράλαμπο για την ευγενική του χορηγία καθώς και τους εκπροσώπους του κρουαζιερόπλοιου στην Ελλάδα και τη Μύκονο κους Γεωργίου Ιερώνυμο και Κουσαθανά Παναγιώτη, αντίστοιχα, για την διευθέτηση της επισκέψεώς των προσκεκλημένων στο κρουαζιερόπλοιο.

 

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου pdf-icon

Read 1898 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας