Ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2017, ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η εν λόγω σύσκεψη, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του ΟΛΗ αποτελεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στους φορείς και τείνει να γίνει θεσμός ώστε να δρομολογούνται αποτελεσματικότερα λύσεις και κοινοί στόχοι - επιδιώξεις. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη για προώθηση στοχευμένων δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών που επιλέγουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν ενώ παράλληλα να επιλέγεται το λιμάνι του Ηρακλείου συχνότερα ως homeport.

Στη σύσκεψη των φορέων εξετάστηκε το θέμα των κινήτρων για τους επιβάτες κρουαζιέρας προκειμένου να επιλέξουν να αποβιβαστούν στην πόλη για να τονωθεί η τοπική οικονομία. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει μεταξύ άλλων η βελτίωση της εικόνας του λιμανιού, της πόλης και των βασικών οδικών αρτηριών. Επίσης προτάθηκε και ο σχεδιασμός μίας ενιαίας και ολοκληρωμένης πρότασης που να περιλαμβάνει επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι, όπως τα Νεώρια, ο ναός του Αγ. Πέτρου δίπλα στην Καστέλα, το ενετικό φρούριο του Κούλε και μουσεία όπως το Ιστορικό και το Φυσικής Ιστορίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές του λιμανιού σε όλα τα επίπεδα. Τόνισε τη σημασία της συμμετοχής του ΟΛΗ στην Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 2016, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για συντονισμό κοινών δράσεων από όλα τα λιμάνια της χώρας. Σημείωσε επίσης τις ενέργειες που διενεργεί η διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου προκειμένου να ενταχθεί το λιμάνι στον μελλοντικό σχεδιασμό σημαντικών εταιρειών κρουαζιέρας και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του ΟΛΗ στην έκθεση «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017», στο Fort Lauderdale της Φλόριντα .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν, από όλους τους συμμετέχοντες, ενδιαφέρουσες προτάσεις και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό, προκειμένου να αποδώσει καρπούς ο τομέας της κρουαζιέρας. Οι εκπρόσωποι των φορέων δεσμεύτηκαν να δρομολογήσουν πρωτοβουλίες και να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επί μέρους συναντήσεις για την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών για την προώθηση της κρουαζιέρας σε μία προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού προϊόντος και της τοπικής οικονομίας.

Read 238 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας