Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

 • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θήρας που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των λιμανιών, των καταφυγίων αλιευτικών σκαφών και του Αλιευτικού Καταφυγίου της Βλυχάδας.
 • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι υπεύθυνο για τις οκτώ λιμενικές ζώνες της Σαντορίνης. Συγκεκριμένα για τα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια: Αρμένη Οίας, Αμμούδι Οίας, Μονόλιθος, λιμένα Αθηνιού, όρμου Φηρών, Αλιευτικού Καταφυγίου Βλυχάδας στη Σαντορίνη, του Κόρφου και της Ρίβας στη Θηρασιά.

Το κεντρικό λιμάνι της Σαντορίνης είναι

  Το λιμάνι του Αθηνιού. Βρίσκεται στους πρόποδες της καλντέρας και απέχει 8 χλμ. από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού και 7 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης.
  Το λιμάνι του Αθηνιού είναι ο κύριος πυλώνας υποδοχής των επισκεπτών του νησιού που έρχονται από τη θάλασσα. Συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και με τα γύρω νησιά. Τα δρομολόγια και οι ανταποκρίσεις πολλαπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς χρόνους.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Λ.Τ. Θήρας

 

 • Ευδαίμων Ιωάννης, Πρόεδρος.
 • Πιτσικάλη Μαρκέλα, Αντιπρόεδρος.
 • Κυριαζής Γεώργιος, Μέλος.
 • Δεναξάς Χρυσόστομος, Μέλος.
 • Σιγάλας Αντώνιος, Μέλος.
 • Δρόσος Ζήσης, Μέλος.
 • Βαρελάς Παναγιώτης, Λιμενάρχης Θήρας.

 

 

 

Ώρες λειτουργίας: 24 ώρες
Εφαρμογή κώδικα ISPS: ΝΑΙ
Διαχείριση απορ/των: ΝΑΙ
Διαχείριση υγρών απορ/των:  ΝΑΙ

Μήκος προβλήτας: 480μ.
Αριθμός προβλητών:  4
Αγκυροβόλιο: -
Βάθος: 50μ.

Υπηρεσίες: -
Παροχή φρέσκου νερού: ΝΑΙ
Επιβατικοί Σταθμοί: 135μ
Πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο:  7χλμ

Σταθμός Ταξί: 400μ
Σταθμός λεωφορείων: 400μ
Απόσταση από κέντρο της πόλης: 
Λοιπές υπηρεσίες: Γρ.Πληροφοριών, Δωρεάν χάρτες

View the embedded image gallery online at:
https://www.elime.gr/index.php/thira#sigProId29751a0122

Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Γιώργος Καστελλάνος

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς

Ακολουθήστε μας