ΚΥΘΝΟΣ

Δ.Λ.Τ. Σύρου

 

Το λιμάνι του Μέριχα βρίσκεται στα δυτικά του νησιού της Κύθνου. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό ψαράδων, που εξελίχθηκε στο λιμάνι του νησιού.

Ο Μέριχας διαθέτει μαρίνα σκαφών για τουριστικά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά, προσφέροντάς τους πλήρη ανεφοδιασμό (νερό, καύσιμα). Στο Μέριχα βρίσκεται η αφετηρία των λεωφορείων, η πιάτσα των ταξί, τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και τα πρακτορεία των πλοίων. Επιπλέον, από το Μέριχα ξεκινούν τα σκάφη που κάνουν περιηγήσεις στις παραλίες του νησιού και τα καραβάκια που μπορούν να μεταφέρουν μέσω θαλάσσης στην πανέμορφη παραλία της Κολώνας.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τα λιμάνια Λαυρίου και Πειραιά πραγματοποιείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ZANTE FERRIESΑΝΜΕΖ, HELLENIC SEA WAYS, ΚΑΡΘΑΙΑ Ν.Ε. και ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε.

 

 

Ώρες λειτουργίας: 24 ώρες,365 ημέρες το χρόνο
Εφαρμογή κώδικα ISPS: ΟΧΙ
Διαχείριση απορ/των: ΝΑΙ
Διαχείριση υγρών απορ/των:  -

Μήκος προβλήτας: 250μ.
Αριθμός προβλητών:  1
Αγκυροβόλιο: -
Βάθος: 4μ.

Υπηρεσίες: Ηλεκτοφωτισμός, Στέγαστρα, W.C.
Παροχή φρέσκου νερού: -
Επιβατικοί Σταθμοί: -
Πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο:  Αερολιμένας Σύρου

Σταθμός Ταξί: Εντός λιμένα
Σταθμός λεωφορείων: Περιοχή λιμένα
Απόσταση από κέντρο της πόλης:  100μ
Λοιπές υπηρεσίες: -

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.elime.gr/kythnos#sigProIde50d6fc715

Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς