Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου

 • Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου.
 • Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 13.822 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.
 • Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Την τοποθεσία της πόλης του Ναυπλίου,

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου

 

 • Ζαφείρης Αναστάσιος, Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ναυπλιέων με αναπληρωτή τον Γαβρήλο Σταύρο, Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Ναυπλιέων.
 • Πέζος Αναστάσιος, Αντιπρόεδρος, Δημότης Δ. Ναυπλιέων με αναπληρωτή τον Καρυγιάννη Αναστάσιο, Δημότη Ναυπλίου.
 • Κοντός Παναγιώτης, Λιμενάρχης Ναυπλίου, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κωνσταντόπουλο Νικόλαο.
 • Βασιλόπουλος Βασίλειος, Δημότης Ναυπλίου, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Τσίρο Δημήτριο, Δημότη Ναυπλίου.
 • Καραγιάννης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ναυπλιέων, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Μπουζάλα Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Ναυπλιέων.
 • Καμπόσος Δημήτριος, Δήμαρχος Δ. Άργους-Μυκηνών, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Διολίτση Πέτρο, Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Άργους-Μυκηνών.
 • Κρίγγος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Άργους-Μυκηνών, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Αθανασόπουλο Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Άργους-Μυκηνών.
 • Οικονόμου Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Άργους-Μυκηνών, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Σκούφη Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Άργους-Μυκηνών.
 • Χειβιδόπουλος Αναστάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Άργους-Μυκηνών, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Πανοβράκο Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Άργους-Μυκηνών.

 

 

Ώρες λειτουργίας: 24 ώρες, 365 ημέρες το χρόνο
Εφαρμογή κώδικα ISPS: Ναι
Διαχείριση απορ/των: Υπό εκτέλεση
Διαχείριση υγρών απορ/των:  Υπό εκτέλεση

Μήκος προβλήτας: 70 μ
Αριθμός προβλητών:  1
Αγκυροβόλιο: Ναι
Βάθος: Σε εξέλιξη έργο εκβάθυνσης 8,5μ.

Λιμενικές υπηρεσίες: -
Παροχή φρέσκου νερού: Ναι
Επιβατικοί Σταθμοί: Όχι
Πλησιέστερο αεροδρόμιο:  40 χλμ

Σταθμός ταξί: 200 μ
Σταθμός λεωφορείων: 300 μ
Απόσταση από κέντρο της πόλης:   700 μ
Λοιπές υπηρεσίες: Γραφ. πληροφοριών, Δωρεάν Wi-Fi

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.elime.gr/nafplio#sigProId19dc025725

Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 33 Πειραιάς, Τ.Κ. 18535