Ε.ΛΙΜ.Ε:. Σημαντικές δράσεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ε.ΛΙΜ.Ε:. Σημαντικές δράσεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η υλοποίηση σημαντικών δράσεων, με γνώμονα το παρόν και το μέλλον των ελληνικών λιμένων και τη δημιουργία αμοιβαία επωφελών συνεργειών με σειρά φορέων από τον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας βρέθηκε στο επίκεντρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) το διήμερο 8 & 9 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, στο πλαίσ...

ΟΛΗ ΑΕ:. Στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξενούνται άνδρες μετανάστες.

ΟΛΗ ΑΕ:. Στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξενούνται άνδρες μετανάστες.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης. Η άφιξη των μεταναστών κινητοποίησε μία σειρά από φορείς για την φιλοξενία τους. Με άμεσες κινήσεις αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου άμεσα κλήθηκ...

ΟΛΗΓ Α.Ε: Ένταξη του λιμένα Ηγουμενίτσας στα δρομολόγια Ro-Ro του Ομίλου Grimaldi

ΟΛΗΓ Α.Ε: Ένταξη του λιμένα Ηγουμενίτσας στα δρομολόγια Ro-Ro του Ομίλου Grimaldi

Με την άφιξη του πρώτου πλοίου Ro-Ro στα χρονικά λειτουργίας του Λιμένα , ξεκινάει μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες ασυνόδευτων φορτίων και την ενίσχυση του διακομιστικού έργου του Λιμένα με την ένταξη του στην γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα -Μπάρι – Βενετία.

ΟΛΠ Α.Ε.: Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ ΟΛΠ Α.Ε. – COSCO SHIPPING με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ενισχύουν τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ΟΛΠ Α.Ε.: Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ ΟΛΠ Α.Ε. – COSCO SHIPPING  με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ενισχύουν τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

21 Σεπτεμβρίου 2023. Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ ΟΛΠ Α.Ε. – COSCO SHIPPING και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απέστειλαν από κοινού ανθρωπιστική βοήθεια, προσφέροντας έμπρακτη αρωγή για τους πλημμυροπαθείς σε τοπικές κοινωνίες της Θεσσαλίας. Η ανθρωπιστική β...

ΟΛΒ Α.Ε:. Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα, Όμαρ Άμερ Γιούσεφ, πραγματοποίησε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, σε συνέχεια στοχευμένων ενεργειών κι ανταλλαγής αλληλογραφίας. Είχε προηγηθεί επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη το προηγούμενο διάστημα και απάντηση από την αιγυπτιακή πλευρά, για την προώθηση της πορθμειακής σύνδεσης Βόλου – Αλεξάνδρειας, ενώ για το ζήτημα αυτό, είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες κι ενέργειες από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αιγύπτιος πρέσβης, συζήτησαν τα οφέλη που θα προκύψουν από την επίτευξη της συγκεκριμένης θαλάσσιας σύνδεσης. Ο Αιγύπτιος πρέσβης εμφανίστηκε θετικός σε μία τέτοια προοπτική, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες, έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου των θαλάσσιων μεταφορών, του εμπορίου και του τουρισμού.

Μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύτηκε, να μεσολαβήσει στην αιγυπτιακή πλευρά, προκειμένου να οριστεί σύνδεσμος μέσα στο καλοκαίρι και να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της ελληνικής κι αιγυπτιακής αντιπροσωπείας, για την ταχύτερη προώθηση και υλοποίηση της πορθμειακής σύνδεσης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, δήλωσε μεταξύ άλλων "η πορθμειακή σύνδεση Βόλου - Αλεξάνδρειας, παρουσιάζει σειρά πλεονεκτημάτων. Γεωγραφικά, το λιμάνι του Βόλου βρίσκεται σε στρατηγική θέση που ενισχύει την παραπάνω σύνδεση. Είναι το λιμάνι της Κεντρικής Ελλάδος και προσφέρει άμεσα πρόσβαση στο εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Ευελπιστούμε ότι οι προσπάθειες θα ευοδωθούν για την ταχύτερη υλοποίηση του εγχειρήματος".

 

Read 105 times
Οι προβληματισμοί και οι σύγχρονες τάσεις στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Λιμενική βιομηχανία εξελίσσονται συνέχεια και σε γρήγορους ρυθμούς. Τα θέματα που απασχολούν τώρα και στο μέλλον τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά λιμάνια είναι σημαντικά και απαιτούν μία συνολική αντιμετώπιση, έτσι ώστε να έχει αξία και περισσότερη δύναμη ή όποια παρέμβασή τους.
Ο ιστοχώρος της ΕΛΙΜΕ είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που απαιτούνται έτσι ώστε τα Ελληνικά λιμάνια, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο πληροφόρησης να μπορούν να επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους.

Επικοινωνία

  elime (@) elime.gr
  +30.210.422.0261
  +30.210.422.0116
  Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιάς